torsdag, oktober 14, 2010

Chiball

Ni som undrar vad chiball är för något, kan gå in på den här sidan. Där finns bland annat en video, som visar hur chiballövningarna ser ut.

Nu är ju inte jag sådär elegant, när jag gör övningarna. Det är nog mer Bambi på hal is, över mig.

Men jag är övertygad om att det är en nyttig träningsform. Det är mycket teknik, andning och koordination. Både knoppen och kroppen får motion.

Och balansövningarna är väldigt bra för oss skelettsköra kvinnor. Visserligen landar man väl rätt mjukt om man faller, men det är nog bra att förebygga fall genom att träna balansen.

Kvinnodominansen på passen är total. Tror inte att det är särskilt macho att träna chiball.
Mer tantcho!

4 kommentarer:

Znogge sa...

Alla är vi barn i början! Din tid kommer ;-)

Trevlig fredag!

imse sa...

Men jag har gått på chiball i åratal...
Elegans är inte min starkaste sida.

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse. Jag tror all träning som man själv gillar och trivs med är bra för en skröplig kropp. Annars är gåstavar bra att ha så man inte trillar använder jag på vintern till brevlådan har halkat färdigt på mina gångplattor nu och brutit färdigt mina armar och fingrar. Så träna på du med det du gillar. Trevlig helg också

caja sa...

Gick in direkt efter att ha läst ditt förra inlägg, verkar vara en alldeles utmärkt hobby tycker jag! Jag är lycklig ägare till en pilatesboll sen en vecka tillbaka, jag fick lära mig mycket om balans och inre magmuskler på Teneriffa....vad det finns massa saker i ens kropp som man inte trodde fanns då....

trevlig helg till dig och de dina! kram/c