onsdag, oktober 13, 2010

Det löser sig

Jag har två hobbies eller fritidsintressen eller vad man nu ska kalla det. Det ena är att gå på chiball på onsdagkvällarna, det andra är att sjunga i kören på torsdagkvällarna.

Sen är naturligtvis gos med katten ett stort intresse och att läsa böcker. De här grejerna är mina andningshål. Det är där jag hämtar energi. Lust och glädje.
Är så tacksam över att jag har dessa energigivare. Tillvaron har varit extremt energislukande den senaste tiden, med hög arbetsbelastning på jobbet och privata bekymmer med min mor.

Idag lättade minst en stor gråsten från mitt bröst. När jag hälsade på min mor på sjukhuset, frågade hon nämligen mig om jag tyckte att hon skulle söka ett annat boende.
Det var som om hon hade ett ögonblick av klarsyn. Som om hon just då kände och insåg att boendet i den egna lägenheten inte längre var något alternativ.

En annan sak har också gjort mig glad. Hon har inte varit till tandläkaren på många, många år. Tänderna har ramlat ut och hon är i det närmaste tandlös.
Häromdagen ringde jag till tandläkaren på sjukhuset och berättade hennes historia. Samma dag fick hon komma dit och har nu påbörjat en behandling av munnen. Fantastiskt bra service!
Och hon har glatt berättat för mig att hon har varit till tandläkaren. Jag låtsades förstås att jag var helt ovetande.

Så ibland löser sig saker. Det går vägen nästan alldeles av sig själv. Och jag känner en stor tacksamhet över att jag omges av så underbara människor. Härliga arbetskamrater och goda vänner, både i riktiga livet och på nätet.
Nu börjar jag se framåt igen!

9 kommentarer:

kloktok sa...

Skönt att du får lite "medflyt"!:)
Men vad i allsin dar är chiboll?
Sköt om dig.
Kramen

Susjos sa...

Härligt härligt!!!♥
Jag undrar oxå-chiboll? va e de?

Cici sa...

Kanske blir det ett nytt boende snart då, bara det finns platser lediga.
Chi-boll?

Marianne Johansson sa...

'det löser sej' - just dom orden använde sej estradpoeten oskar hanska av - när jag lyssnade på honom på cafe hängmattan hösten 2007 - jag har oxå på min blogg någonstans detta inspelat så man kan lyssna på det - om det går att hitta - poetry slam dikten slutade/slutar med orden 'det löser sej' - och själva dikten som sådan heter/hette just så 'det löser sej' - f'låt jag råkade bara få den spontana associationen med en gång när jag såg dina ord 'det löser sej'...

Znogge sa...

Åh, så skönt. Hoppas det nu löser sig på bästa sätt.

Kram

mimmione sa...

skönt att det varkar lösa sig, vad är chiball?

Åsa! sa...

Jag tycker att det ofta är så med äldre som bott hemma och det inte riktigt funkat, när de väl kommer på ett ställe där de får tillsyn och omvårdnad dygnet runt, då vill dom inte hem igen.
Skönt att du mår bättre!

kloktok sa...

Chi gong med boll = chiboll?:)
Sköt om dig.

Fridens liljor

Helga sa...

Vad skönt! Äntligen lite "flyt"...