söndag, oktober 10, 2010

Åt skogen

Åt skogen var de, mina blodsockerprover, som jag tog hos diabetessköterskan häromsistens. Det förvånar mig inte, eftersom jag har haft en del symtom som tytt på detta under den senaste tiden.

Och vad som är hönan och vad som är ägget i det här fallet, är inte helt lätt att reda ut. Om stressen och tröttheten beror på högt blodsocker eller om det höga blodsockret lett till stress och trötthet.

Nåväl, vi får se om doktorn kan räta ut en del frågetecken och vad han har för förslag angående medicineringen. Och min livsföring.

Dagen idag ska i alla fall vara en skapligt lugn dag. Igårkväll var äldste sonen sonen här på middag, med sin nya flickvän. Ja, hon är i alla fall flicka och vän, så jag antar att hon är flickvän. Han är inte så tydlig med såna saker, den käre sonen D.
Men det var en ytterst trevlig tjej.

På tal om det här med flickvän, så har kattpojken Isai börjat närma sig könsmognaden. Han är nu mycket intresserad av ytterdörren och det som eventuellt kan gömma sig därute.
Han kommer dock inte få några större möjligheter att utforska det, för nästa måndag läggs han under kniven.
Det kan låta grymt, men i alla fall för en innehankatt är det ju absolut nödvändigt med kastration.
Så han får nöja sig med att pussa på matte i fortsättningen, mer avancerat än så blir det inte!

14 kommentarer:

Bibban sa...

ja det där med flickvänner är en historia för sig, för det mesta låter det som dom är bara vänner. men när jag var i den åldern och man praktiskt taget gjorde allt tillsammans och sov tillsammans, jag då hade man ju pojkvän;))

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse. Oj då hade du förhöjda sockervärden a de tär en folksjukdom numera säger de. Kanske klarar du dig då med mediciner och slipper ta sprutan! Många klarar sig bra med ändrad kost och medicin. Enklast Ja det är inte så lätt att vara katt heller Pysen är med kastrerad och Titti går på ppller skratt,,

Susjos sa...

AjAj..trist med ditt blodsocker,få se om du får någe bra tips av doktorn. Men visst kan ju stress stöka till det.
Ja,vår Maja är också kastrerad,utekatt som hon är så fanns ju stor risk för kattungar. Inte mej emot,men maken-som ju inte är speciellt förtjust i djur ville inte ha fler katter...

Mimmione sa...

är man inne katt så gör du rätt beslut allt annat är djurplågeri, flcikvänner ja, visst är det underbart.....min son har en underbar en...

Anonym sa...

Var noga med valet av veterinär bara - läste om en som hade dålig koll på sina ingrepp :(

gladmymlan sa...

testa att dra ner på kolhydraterna och kör GI typ hela tiden, vet många som fått blodsockret att stabilisera sig av en jämn fördelning utan "toppar" ( iform av socker vitt mjöl etc) och dalar ( där det gått förlångt sen man åt sist )
säger Amatör-dietisten då:) men det kan va värt att prova!
vad gäller kastration, så tyckte jag förr att det var "synd" om djuret, men idag tvärtom...en innekatt har inte jättekul liv, om den har massa lustar som inte kommer nånstans med, leder bara till frustration..och om man Inte kastrerar, så kan man lika gärna ha en katt som till slut rymmer och blir pannkaka under en bil..inte så roligt det heller.
så du gör rätt i mina ögon:)
ha en lövely mååndag! kramen!!

caja sa...

hej Imse! Tack för det vänliga inlägget i min gästbok ;-) Jag log lite när jag såg tiden och räknade ut att jag varit inne "hos dig" ungefär samma tidpunkt du var "hos mig"

Även här börjar det bli tid att tänka på att lägga vår nya kattpojke under kniven, tror i slutet på nästa månad kanske...Isai är nog en aning äldre än Ragnar så han blir nog den första av de två. Visst är det härligt med dessa mjuka små liv...Ragnar hade växt jättemycket under den månad jag var borta och har redan tassar som "dassalock"! Sigge och fröken T kom glatt fram för att hälsa medan han hade glömt och var lite avvaktande till en början...men inte så länge.

Nu har jag varit hemma i snart en vecka och livet har återgått till sina gamla mönster, skönt men kroppen saknar värmen.

Jag önskar dig en bra dag, kram/c

Pinglan sa...

Jaaa, kanske bäst för katten att få bort kulorna. Man vet ju vad en massa testosteron kan leda till. Vet dock inte om testosteronet sitter i kulorna med du förstår nog vad jag menar.

Inte kul med dina blodsockervärden. Vi får hoppas att det ordnar sig till det bästa för dig.

Ha en fin höstkväll!

Ystrasystra sa...

Är du säker på att du är en typ 2? Men det är klart att de tagit C-peptid och GAD...eller?
Min gubbe hade ju LADA-varianten framkom det ju efter provtagningen.

Anonym sa...

Det är trevligt när det är goa tjejer som sönerna presenterar hemma.
Svar: Jag ska fråga svärdottern ang. ordspråken på väggarna!

ansepanse sa...

vi har just, nu i fredags, varit och kastrerat vår ena vovve, ibland är det ett måste
ha det gott
kramar

Kristina Birkesten sa...

Imse!
Isch! Det låter inget vidare med dina höjda sockervärden!
Hoppas så klart ni kan reda ut det och komma fram till vad som fungerar bäst, men stressen är ju en j-a bov och den kommer du ju inte ifrån i ditt jobb.

Om vi ändå kunde bli befriade från stress så mycket lättare det skulle bli.

Lille Isai.. ja, så måste det ju bli. Klokt av dig att ta det så här tidigt innan han kommer i gång att skvätta.
Hoppas han hämtar sig snabbt och sen har han ju gos matte :o)

Kram!

Ejsans värld sa...

Var väldigt försiktig vad de görmed kniven. Ska inte säga vad jag läste i tidningen häromdagen.
Men det var i och för sig ingen kniv.
Hoppas de hitar vad som felas dig.

Kram

Åsa! sa...

Det är klokt att kastrera hankatter, vare sig de är ute eller inne.
Hoppas du får goa råd och hjälp med ditt blodsocker Förinte mår man bra om det ligger för högt vare sig det nu är hönan eller ägget som är orsaken!