tisdag, oktober 02, 2007

Fortsätt Burmakampen

Intresset i media för situationen i Burma verkar ha svalnat något. För nu är ju Britney Spears på tapeten igen. Och en speedwaystjärna har åkt fast för rattfylleri. Viktiga nyheter, eller hur?

Det är just det här som myndigheterna i Burma vill, nämligen att omvärlden ska sluta rapportera om det som händer i landet. Nu har man tystat ner sin befolkning. Munkarna är dödade eller slängda i fängelse och utsätts nu för tortyr.
Juntan tvingar ut människor i motdemonstrationer. Man har inget val, eftersom döden är alternativet.

Därför måste vi fortsätta att engagera oss. Gå gärna in och läs på den här länken.

Burmas bundsförvant Kina har i åratal försett Burma med vapen. Vi kan sätta press på Kina nu. Vi kan bojkotta OS.
För det hårt styrda Kina är ju OS ett oerhört viktigt arrangemang. Då är det tänkt att man ska visa upp det moderna Kina. Men vi måste ha i åtanke att Kina också är en diktatur. Du tillåts inte ha avvikande åsikter där heller. Allt är styrt. Var man ska bo, att man bara får ha ett barn. Man skriver kontrakt med staten efter första barnet. Vad och var man ska odla sina grödor. Jag har åkt tåg genom en stor del av Kina och såg odlingarna. Snörräta rader, man kunde tro att någon gått med linjal i odlingarna.

Burmeserna har ingen som helst frihet. Juntan har styrt landet med järnhand i åratal. Allt som skrivs, till och med etiketter på flaskor, måste skickas in till myndigheterna för godkännande.

Det är många i bloggvärlden som gärna påtalar att vi har tryck- och åsiktsfrihet i Sverige, nu kan vi använda oss av den friheten för ett bra syfte.
Skriv, skriv och åter skriv om frihetskampen i Burma!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så rätt, kampen har bara börjat. Hörde en major som deserterat idag. Militären spricker så sakteliga, och ledningen kommer att isoleras. Frågan är vad som kommer sen... Kaos, troligen eftersom landet är mycket rikt och gamarna många. Närgamar i indonesien, Indien och Kina och långt bortgamar i Ryssland, Frankrike och USA. Det blir att hoppas på folket lokalt och FN globalt - Baba U

Nedslag sa...

God morgon

Jag håller med dig och kampen går så klart vidare.jag kommer att försöka tota i hop något och skicka till Thailands regim tror jag, för de kan oxå medla tror jag...vad tror du?

Anonym sa...

Jag fortsätter att blogga för Burma..

Det gör jag i morgon..

Kram Pys

Anonym sa...

Hoppas verkligen Burma blir fritt. Ha det så gott idag! Trevlig helg!

MVH