onsdag, september 24, 2008

Ett tips mot värk

Första dagen på nya jobbet. Jag kan ännu inte fatta att jag har mindre än en minuts promenad till jobbet!
Och till mina brukare och "mitt" äldreboende tar det max 10 minuter att gå, ännu fortare med cykel förstås.
Jag har aldrig jobbat i ett stadsdistrikt förut, utan alltid varit på landsbygden. Det har ju sin charm. Åtminstone sommartid. På vintrarna däremot, är det mindre roligt. Med hala och oplogade vägar.
Det är så skönt att kunna gå till jobbet och gå eller cykla dit jag ska under dagen. Motion får jag också, på arbetstid till på köpet.

Det här ett vikariat som varar till december. Sen får vi se vad det blir. Har fått förfrågningar från ett par ställen till i kommunen. Nu tar jag dan som den kommer. Jag tänker inte lägga ner hela min själ i detta. Vilket jag vanligtvis gör, med stressymtom som följd.
Därför är det så skönt att kontoret inte finns på det äldreboende som jag har hand om, utan jag utgår från ett annat ställe. Jag får nämligen så svårt att begränsa mig, när jag är mitt i smeten. Tar på mig mer och mer jobb och blir insyltad i allting.

Det är också en annan positiv grej som jag vill berätta om. Jag har ju alltid haft mer eller mindre ont i leder och muskler.
För några veckor sen var det riktigt besvärligt. Då fick jag tips om ingefära, av en annan sjuksköterska. Hon hade arbetat med en tysk läkare och av honom lärt sig att ingefära har god effekt vid ledbesvär.
Sen dess har jag hackat en bit ingefära och lagt i the, morgon och kväll. Och peppar, peppar, jag har blivit bättre! Så det vill jag verkligen rekommendera.

9 kommentarer:

Susjos sa...

Va kul att ingefära hjälper!
Och vilken grej med nytt jobb,och slippa pendla!
Stort Grattis än en gång!
Kram!

Znogge sa...

Ditt nya jobb låter kanon så det blir säkert mycket bra!
Kram

Jonas sa...

Jag ska hålla tummarna att du får ett fast jobb där du nu som jag förstår det trivs.

Som en paralell till din kur med ingefära.....
Min mamma hade problem med leder och då i synnerhet en begynnande reumatism i fingerlederna. Hon var (och är fortfarande) bondhustru och hushållslärarinna. Hon bestämde sig någon gång i mitten på 70 talet att bli vegetarian och detta var då MYCKET kontoversiellt, bondhustru som hon var och just hushållslärarinna med inriktning på just matlagning. Hon är nu 88, snart 89 år i slutet av oktober och ännu är fingrarna helt felfria. Det viktiga kan vara just att man TROR på något, jag vet inte men det funkade på henne o det tror jag ingefära gör med efter detta.

Marie S sa...

Tack för tipset.
Har inhandlat ingefära (färsk) och ska köra det i morgonfilen, sen får vi se om det blir bättre....

Gunnar sa...

Hej
Tänk att Ingefära kan hjälpa för sånt.Det visste jag inte.
Hoppas Du får fast anställning!
:-)

Anonym sa...

Vad trevligt det låter. Jag har också nära till jobbet. Mycket därför jag drar mig att söka nytt jobb. Har alltid DraMatenvagnen med mig. ICA ligger på vägen de där 200 m jag går till jobbet, så jag handlar på vägen hem eller på lunchen. Det innebär att jag alltid har mina kvällar fria om jag vill. Lustigt det du berättar om Ingefära. Jag äter en kopp vaniljyoghurt på kvällen antingen med ingefära eller med kanel. Jag tycker det är gott. Om jag inte tar det så blir det en kopp med råa havregryn. Vet att det är nyttigt men jag äter det för att det är gott./Rosa

veiken sa...

Jag har hört det där med ingefära förut och så roligt när det funkar!!! Kram

amlor sa...

Du är efterfrågad. Med andra ord väldigt duktig i ditt arbete. Det känns väl härligt?
Bra att du tänker på det här med stressen redan från början nu och att du håller den linjen. Lätt för mig att säga men jag tror det är väldigt viktigt att inte sugas med vilket lätt kan hända.

Gamla huskurer är inte att förakta. Ingefära är dessutom väldigt gott att krydda fläskkött med. Bara att strö på lite när man steker.

anki/barbakvinna sa...

tack...det ska jag testa...