tisdag, september 30, 2008

Vad är det för fel på folk?

En fjortonårig pojke på väg till skolan, blir brutalt nerslagen och misshandlad av ett gäng okända ungdomar.

Vad är det för fel på folk? Vad är drivkraften bakom detta meningslösa våld?
Polisen bedömer det hela som ett hatbrott, då pojken har ett utländskt utseende.

Ska vi som är vuxna verkligen acceptera det här? Ska vi acceptera att en fjortonåring inte kan gå till skolan på morgonen, utan att riskera sitt liv och sin hälsa?

Polisen har tydligen ett bra signalement på gärningsmännen, nu är det upp till allmänheten att förse polisen med tips, så att de kan gripas.

Stoppa våldet!

4 kommentarer:

Znogge sa...

Med risk för att sticka ut hakan ordentligt, men ok jag bjuder på det, så tycker jag att många barn och ungdomar saknar en viss uppfostran. Allt för många föräldrar vågar inte vara just föräldrar vilket jag tror är förödande!

kram!

UnderCover sa...

Kan bara hålla med *nickar*
Stoppa våldet!

Jonas sa...

Detta beror säkert på flera faktorer, bristande empati som ett resultat av slapphänthet, bristande resurser, tron att man alltid klarar sig. Jag håller med om att det förefaller saknas en viss uppfostran. Ingen som lär barnen konsekvenser av ett dåligt uppförande eller att om man skadar någon så är det faktiskt på riktigt och ingen lek. Var är mammorna o papporna som håller efter barnen o slår näven i bordet för att visa NU GJORDE DU FEL. När jag frågar mina egna barn så VILL de att jag ska lägga mig i, bry mig när det kommer till kritan. konsekvensen tidigt att nu åker veckopengen för att du bar dig illa åt och lika viktigt ATT BELÖNA EXTRA NÄR DE GJORT NÅGOT BRA. Att visa barnen OFTA hur mycker man älskar dem och betyder. Tror inte dessa barn fått uppleva en förälder som spontat bara förklarar hur mycket man älskar dem och att de betyder allt. Att fråga hur var skolan idag o hjälpa dem är nog okänt för dessa ligister tyvärr

Bitte sa...

Att det är hemskt detta våld!Bra med kampanjen Efterlyst har,hoppas fler vågar gripa in!