fredag, februari 19, 2010

Mina nattliga utsvävningar

Gårdagskvällen bjöd på ännu en trevlig musikupplevelse. Jag var och tittade på gymnasieskolans estetungdomar, som höll sin årliga show. De framförde ett knippe musicallåtar och gjorde det med den äran. Många var riktiga talanger, som imponerade stort.

Idag verkar inte vädrets makter stå på vår sida. Det blåser och snöar. Så det är ingen tvekan om att det blir en innedag. Förmodligen kommer en hel del tid spenderas framför datorn. Det brukar bli så...

Vad ska ni hitta på i helgen då, kära bloggisar?
Jag har inga planer alls, men eftersom förra helgen var en riktig trötthelg, hoppas jag att denna blir desto livligare.

Jag tror att jag ska bli centerpartist i helgen och låta min alter ego fröken Snipplund ta för sig av livet. Ni vet, hon har ju varken rädslor eller hämningar och är en hejare på att vara socialt olydig.

Hon kom fram lite redan inatt, nej, nej, fy på er. Inte alls på det sättet! Utan hon fastnade här framför datorn. Läsandes sidor om favoritämnena politik och islamism.

Först beslöt jag mig för att ta reda på det mesta om några folkpartister. Jamen, det är ju valår i år, så det gäller att kolla vad politikerna egentligen går för. Om de tål lite granskning.

Sen hamnade jag på mina favoritsidor och även andra sidor om mellanösternkrisen. Om sånt kan jag läsa både länge och väl.
Det är en verbal stenkastning på nätet, mellan anhängare av de olika sidorna i denna fråga och man kan ju undra om det någonsin kommer att bli fred i detta område. Jag tvivlar, eftersom det i såna fall måste till en kompromissvilja från båda håll och hur någon skulle vilja kompromissa med Hamas, övergår mitt förstånd.

Det är alltså sånt som fröken Snipplund ägnar sig åt på nätterna och alls inga ekivoka utsvävningar. Även om det också skulle välkomnas av denna tvivelaktiga dam.

Nu ska jag släppa ut henne ur garderoben och förbereda en fräck, skojig och inte det minsta sansad helg.

14 kommentarer:

ingersord sa...

Ser fram emot att läsa...ha en busbra helg!

Okki sa...

Tycker det låter som en bra ide...
att släppa ut henne från garderoben.

Vad hittar jag på i helgen då?
för tillfället känner jag mig väldigt insnöad.
Men den som lever får se om det kan bli en "busig helg"
Kram

Frogprincess sa...

Jag hade tänkt att åka ner och hälsa på päronen i helgen, men eftersom vädret är en smula tvivelaktigt så blir vi nog hemma.

Kristina Birkesten sa...

Imse!
Härligt med musikupplevelsen! Här har vi till all lycka en musiklinje på folkhögskolan som ofta har konserter. Fantastiskt!

Önskar dig och dina alter egon en fin helg :o)

Kram!

Å sa...

Det blir lite av det vanliga i helgen, dvs. simskola för dottern, handling, tvätt o sånt. Sen blir det lite mer ovanliga trevligheter dvs hälsa på hos svägerska med familj i deras stuga.

Trevlig Helg
Å

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse.
Ja du det var ett omöjligt väder, Så mycket snö och hot om mera med klass 2 varningar. Å andra sidan borde det vara klass 2 varning på Carolas huvud. Ref till hennes gåva . Den var lika bra som biblarna hon skänkte utliggarna! Tjejen måste sakna sunt förnuft. Jaja Ha det så bra och vi håller oss inne som vi sagt! fredagskram

Trollpackan sa...

Jag ska jobba en del, både imorgon när butiken är öppen, och så på söndag, eftersom vi måste göra plats för en massa vårjackor som anländer i nästa vecka.
Förutom det så ska jag träna, vila lite, och så ska vi bort på middag.
Det blir säkert något mer än det, brukar bli det;)

Hoppas att du också får en fin och "kulig" helg!

Gunnar sa...

Hej

Jag kommer nog att rösta på miljöpartiet som vanligt.Där finns den bästa partiledaren, Maria Wetterstrand.
-------
Det blir nog en del OS-tittande, varvat med snöskottning.

Humlina sa...

Har du läst boken "Det muslimska problemet - en maning till upprriktighet och förändring" av Manji Irshad
En härligt o-sansad helg önskar jag dig buskramar

Znogge sa...

Jag tror det är dags för en viss fröken P att omprioritera! Nätterna kan bk´juda på mer spänning än så ;-)

Kram

Susjos sa...

Vilken vinter! Man vill verkligen inte gå ut,men jag är tvingad till stegräkning,så inte mitt lag blir sist,haha! Så det blir nog endel promenader i helgen. Och förstås..ja det vet du redan :melodifestivaldeltävling nr 3 går av stapeln på lördag. Och jag är ledig,hurra!
Ha så kul fröken Snipplund!!

kloktok sa...

KLoktok ska ha en lugn helg.. Har varit en galen vecka...
Önskar dig trevlig helg.
Fridens & kram

Helga - precious sa...

Ikväll har jag äntligen ledigt efter en lång flygvecka med diverse strul, särskilt idag. Imorgon ska vi gå ut och äta med vänner...

Citrus sa...

Helgen kommer jag att fortsätta snyta mig, tror att det kan komma att se ut som i nässprays reklamen, du vet killen som sitter i en glasbur full av använda näsdukar.

Jag är ändå rätt pigg, men har redan fått träningsvärk av att nysa och hosta, det är nog det värsta och att jag tänker att hela jag går ett steg bakåt igen rent konditionsmässigt. Jag som tog stilpoäng hos sjukgymnasten i tisdags. Låg på en bänk och skulle göra sit-ups med huvudet, du vet hakan mot bröstet och hela magen var bara ett jädra daller av ansträngning. Skamligt av kroppen att bete sig så när man har en vacker sjukgymnast som står där och ser på dallret. Men jag kämpade på och var nöjd när jag åkte hem. Men jag ska minsann visa honom att jag på ett år ska bli smidig, smalare och stark som en ardennerhäst ... jädrar i min låda.

Idag har jag bakat surdegsbröd och matat fåglarna på baksidan av vårt hus. Jag tog allt bröd som var kvar, fågelfrö, cornflakes, nötter och havregryn blandade i en påse och gick ut med fredagsmyset till jåglarna.
Så mycket mer kommer inte att hända denna helg, det blir soffan och tv:n som får besök av mig.
Kram sköna tok-kärring
Maggan livsglimtar