fredag, februari 12, 2010

Berättelsen om fröken Snipplund

Anonymiteten är hotad! Flera gånger den senaste tiden har folk glatt påpekat att de har hittat en blogg på nätet, som heter Zvammel och att det är jag som skriver den.
Svårt att förneka liksom.
De verkar dessutom tycka att den är rolig, både vad det gäller innehållet och alla kommentarer som jag får. Det blir jag naturligtvis glad åt.

Men som sagt, mitt alter ego Imse, kanske inte funkar så länge till.
I mitt förra inlägg, skrev jag om andra alter egon, och fördelen med att kunna låta alter egona ta ansvaret för, i första hand de pinsamma sakerna som man gör. Det verkar ju också vara ett vedertaget sätt att handskas med vissa situationer.

Jag tänkte berätta för er om en av de egona, den jag gillar bäst. Det är naturligtvis fröken Snipplund. Måste också påpeka att alla eventuella likheter mellan Snipplundskan, Imse och den riktiga I, bara är tillfälligheter. Absolut inget annat än tillfälligheter.

Fröken Snipplund saknar som sagt både vett och sans. Hon svär som en borstbindare och drar gärna en fräckis. Hon har obekväma åsikter om främst politik och religion. I timtal kan hon sitta och läsa obskyra sidor om islam. Även judendomen är ett ämne som intresserar henne mycket.

Hon är så politiskt inkorrekt att hon tycker att båda sidor i mellanöstern är lika goda kålsupare. Hon tar ställning för den vanliga befolkningen i både Israel och i Palestina. Speciellt för barnen och de sjuka och handikappade.

Hon avskyr islamismen, som inte har ett dugg med religion att göra, utan är en politisk gren, med en agenda som för tankarna till medeltiden.

När det gäller det emotionella, är hon som sagt lagd åt det fräcka hållet. Och, icke att förglömma, det humoristiska. Hon faller pladask för människor som är roliga, galna, fräcka och lika tokiga som hon själv. Om de är rika eller fattiga, snygga eller fula, män eller kvinnor, spelar ingen roll.
Det är knasigheten som lockar.

För stackars Imse och stackars I, är det inte alla gånger så lätt att samsas i tillvaron, med en sån som fröken Snipplund. Hon har åsikter om det mesta och som ni märker är dessa åsikter inte alltid av det rumsrena slaget.

Ni som läser den här bloggen och tvärsäkert får för er att den är skriven av I, ni ska inte vara så tvärsäkra. För ibland tar fröken Snipplund kommandot och det som kommer av hennes pekfingersvals är sånt som varken I eller Imse skulle drömma om att skriva.

15 kommentarer:

Znogge sa...

Låter som en bestämd dame ;-)

Trevlig kväll!

Osloskånskan sa...

Jag umgås nog gärna med flera av dom, tror jag!

Ejsans värld sa...

Tro´t den som vill. Vem det är alltså.

Vilket fint sken du fått till på sin sida. Gladsken.

Tack för din kommentar.

Ha en fin helg
Kram

Cici sa...

Hon låter lite oberäknelig den där fröken Snipplund. Man får väl vara beredd på det värsta.

Vicke sa...

Så du är flera personer i en och samma kropp med andra ord

Gunnar sa...

Ja visst är det märkligt med dom här figurerna som dyker upp?
Önskar dig o Snippan en trevlig helg

messan sa...

Härligt med lite olika damer i Imse:). Vi har nog det alla lite;)
Kram

Pia sa...

Jag gillar dem alla tre!!! :o)

Frogprincess sa...

Önskar er alla tre en trevlig helg :-)

ingersord sa...

IMSE/Inger, jag bär nog också en Snipplundska inom mig, men jag ska inte tjorva till det mera...räcker så gott med att jag hajjar till varje gång som jag läser att Imse har kommenterat någonstans...va tänker jag har jag varit här...??!!
Numera skriver jag som ovan: IMSE/Inger

B i t t e sa...

Jag skulle gärna bjuda henne (och de andra) på ett glas och en säkerligen givande diskussion :-)

Vicke sa...

jag önskar dig en trevlig Alla hjärtans dag

Helga - precious sa...

Kul med olika alter egon som lever sitt get liv ;)

Jag är helt anonym eftersom jag inte vill att kollegor ska veta vem som skriver...

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Fröken Snipplund har jag garanterat stött på och jag gillar henne. Därför bör både I och Imse ta henne till sig och vara glad att hon finns. Tänk att alltid gå på i samma spår, alltid vara lika korrekt. Alltid var den där som går till jobbet varje dag och sköter sin uppgifter perfekt. Gud, vad I och Imse ska vara glada att hon finns, fröken Snipplund alltså.

En blandning av allt vilken underbar kompott det blir och det är därför jag gillar att besöka Zvammel för jag vet aldrig vad som väntar.

Jag har aldrig försökt vara anonym men heller aldrig gått ut och skrikit vem jag är på bloggen, men jag berättar att jag bloggar och ger även adressen om någon frågar. Jag vet att en del läser flitigt.

Jag ser det som så att törs jag inte stå för vad jag skriver till människor som vet vem jag är så ...

Citrus sa...

Ha ha ha ... tror att du har klonat över en stor bit av den där Snipptanten till mig, du vet ju hur jag får mina ryck och öser galla över allt och alla och har de bästa lösningarna själv till världens alla problem. Basta!
Jag har slutat tänka på vilka som känner igen mig i bloggen, orkar inte bry mig längre. Men jag tar ansvar mot mina anhöriga och vänner, skriver sällan namn och visar aldrig bilder på mer än mig själv, hunden, marsipangrisen och sonen en gång efter att jag hade frågat om det var ok.
Att vara tokig tycker jag underlättar här i livet så fortsätt du att blanda din ordningssamma del med de andra mer fräsiga damerna i ditt personregister.
Bästa kramen
Maggan livsglimtar