söndag, februari 21, 2010

Sanslöst missförstånd

Ja, inte var det så här jag menade, när jag skrev att jag ville ha en sanslös helg! Det blev visst nån missuppfattning där.

Jag ville inte ha snö upp till fönstren och 15 grader kallt. Om det nu är mitt fel att det blivit så här, så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Jag ska aldrig mer önska mig sanslösa upplevelser.
Nej, lagom är bäst. Ribban ska ligga på en nivå, som vi åtminstone har en chans att ta oss över.

Och hur går det för alla djuren i naturen? Det funderar jag på. Harar och rådjur, tar de sig fram i snön? Hittar de mat?

Vädret väcker mycket tankar och frågeställningar, på alla nivåer. Klimathotet, finns det? Växthuseffekten, finns den?

Och hur ska det bli när all denna snö smälter? Törs inte ens tänka tanken. Hur många fastigheter kommer att vattenskadas i vår?
Nu är det nog dags för försäkringsbolagen att kavla upp ärmarna.

23 kommentarer:

Uffematten sa...

Dags att införkaffa en båt?

Cici sa...

Det reder sig nog. Det brukar det göra för oss som går igenom det här varenda vinter.

Sarah sa...

Det där pratade jag och mannen om också...vattenskador, alltså! Och just då var vi glada att vi bor i bostadsrätt! Och jaa, vilken helg! Hörde på tv 4 i morse hur de uppmanade att man skulle lägga ut mat till de stackars fåglarna! Men som du säger - det är fler som har det svårt! Nu skiner solen, så vi får passa på att gå ut och ta hand om våra vänner i naturen! Kraaam!

Pennelina sa...

Det är både gott och ont med detta med riktig vinter... på plussidan är det att många fästingar dör :-) De har blivit en riktig plåga för viltet i skogen...

Kram!

imse sa...

Svar:
Uffematten, jag har en kanot, tack och lov.
Cici, men risken är stor att det blir enormt höga flöden söderöver.
Pennelina, fästingarna mår dessvärre gott under snön.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Bloggare har i alla fall mycket att skriva om trots att ämnena inte varierar. Jag tror att det varit väder på nästan varje blogg nu under en lång tid.

Jag lovar - det är inte ditt fel. Var glad för att du inte var här i morse -29 och blåst, brukar det inte vara samtidigt som kyla.

Ni slipper nog ovädret snart för det är tydligen på väg uppåt ...

ingersord sa...

Uppåt var ordet...nu blåser snön snabbt utanför mitt fönster. Tack och lov är det snart så mörkt att jag inte längre ser det. Men med "bättreörat" kan jag höra hur det blåser.
Suck, nu går det mycket ved!

Susjos sa...

Så det var du??? haha! Ja vilken VINTER vi har nu,ungdomarna säger att de inte sett så mycket snö! Och man får då gå en bit tillbaka i tiden...
Och yngsta sonen går fortfarande i sina jympadojjor....hm...

Citrus sa...

Nu ser jag att vi är inne på samma spår igen det här med svältande djur i naturen, jag har skrivit ett osande inlägg idag är på grr humör.
När våren kommer och allt smälter far dagligdags genom min hjärna mest för att jag då tänker på hur skitig Watson kommer att vara varje dag, ett evigt släpande i och ur badkaret med honom.

Kram Maggan
http://livsglimtar.wordpress.com

Helena sa...

Försäkringsbolagen betackar sig vad gäller "naturkatastrofer".... Iallafall vad gäller alla nedrasade tak här runt omkring.... Men visst funderar man över klimathotet.... Vi har ju inte sett röken av det i vinter iallafall.....

Anonym sa...

Ja vad ska man säga om all denna snö.., annat än att vi vet att den sällan stannar längre än fram till sommaren! Bara att bita ihop och fortsätta skotta!
Ta hand om dig!
Kram Anna
Ps... det skulle verkligen underlätta om du skottat dig fram till mig och lättat på min tving! ;)

Trollpackan sa...

Hmm...ja, en gummijolle kanske inte vore så dumt framöver?
Det kommer säkert att bli många vattenskador i vår...snön måste ju smälta och försvinna någonstans så vattendragen kommer säkert att svämma över. Hmm...då borde väl elen bli billig? Kan man ju tycka...

kloktok sa...

Växthuseffekten finns på Madeira och i Kanada...:P Tror KLoktok alltså...
Jo, ibland får man vara försiktig med vad man önskar. Fast Kloktok hoppas att alla som önskade en vit jul är nöjda nu. För KLoktoks del gör det inte så mycket om jularna är gröna... Gillar att slippa skotta snö!
Sköt nu om dig!
Fridnes & kram

messan sa...

Fy, vill inte alls ha mer snö nu. Fast det har jag nog redan sagt:)Ju kallare och ju mer snö de blir desto mer får jag jobba och när allt ska smälta....
Kramis och tack

Vicke sa...

va, ville du inte ha så mycke snö

Pinglan sa...

Jag har också funderat på hur det blir när all snö smälter. Kanske man har fler möjligheter att ta sig ett dopp då i alla sjöar som bildas?

Önskar dig en härlig dag!

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse Ja det är precis mina funderingar med men jag matar fåglar oh slänger ut äpplen o morötter o bröd till rådjuren de äter solrosfrön gärna med det är fett i dem Men som du sa när det smälter det blir inte roligt tror det blir översvämningar ,,Som sagt lagom det är ett ord som är borta hade -25.3 kl 07.10 i morse årets kallaste hos mig

Åsa sa...

Tänker också på djuren, det är nog tufft för dom!

Ystrasystra sa...

Haha!!! Jag känner mig också lite medskyldig här - jag med mitt snöälskande! Men nu har jag också fått nog!

Anonym sa...

Är det någon som hört av Al Gore på länge? Nä, tänkte väl det...
Men efter den här vintern kommer han att få fredspriset igen men av motsatt anledning och utdelat av Petter Northugg :D

Bibban sa...

Och jag ska skaffa en ubåt, för det räcker välan inte med en kanot;))

Pinglan sa...

Önskar dig en fin tisdag!

Daniel sa...

å ändå betalar de noll