onsdag, februari 10, 2010

Hur svårt kan det vara?

Tänk så otroligt behändigt att slippa ta ansvar för sina handlingar. Jag menar, det måste ju vara okey, när till och med en riksdagsman, har anammat den stilen.

Jag tror faktiskt att jag ska börja parkera lite hur som helst. Om jag får P-böter, ska jag skylla på mitt alter ego fröken Silverhjärta. Jag tänker minsann inte betala den slarvmajans böter.
Likadant om jag får fortkörningsböter. Då är det nog fru Leverklo som varit i farten.

Nu är det bara att hoppas på att fröken Snipplund blir bjuden på en riktig mutresa. Denna dam är mitt värsta alter ego. Hon har varken vett eller sans och skulle inte tveka en sekund, om någon viftar med en muta framför näsan.

Undrar om inte någon av mina alter egon ska börja ägna sig åt politik? Hur svårt kan det vara att stå och gråta i talarstolen och rösta mot sin egen övertygelse? Och blir jag sugen på choklad, är det bara att handla på tjänstekortet och skylla på att den där ansvarslösa tokfian varit framme igen.
Sådärja, nu har jag min framtid utstakad!

12 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag tror, sanningsenligt, att du skulle bli den bästa politiker vi någonsin haft och jag lovar att rösta på dig.

Cici sa...

Ja det är väl inte försent att bli politiker. Gäller förstås att ha kompisar som håller dej om ryggen i alla väder och andra som bjuder på dom där goa resorna.

ingersord sa...

Om jag ska leta fram mina fel och brister
Då kan även jag bli minister!!!

Gubben sa...

Lysande, Imse, lysande!
Det är ju inte klokt hur en del beter sig - och dessutom tycker att han/hon har rätt att göra så!
Men förmodligen är det väl någon sorts sjukdom han/hon dras med...

Filifjonkan 1 sa...

Ja jag röstar på dig direkt Fast det är inte jag det är Fillipina som röstar så det så. Ja man blir ganska fundersam på hur många som är hemma på hans kontor?Att bara komma på tanken att säga så här man studsade ju när man läste det.Men som Martin Timell sa en gång "det kommer mera" Ha en bra torsdag hos dig.

Marie-Louise sa...

Ja vad våra politiker kan hitta på, inte klokt. Vi vanliga dödliga vi lyckas inte komma undan med något vi. Men politiker skyller på "andra" egon, glömda fakturor m.m. listan kan göras lång.

Kristina Birkesten sa...

Imse!
Du skriver så härligt! Tack för goa skratt och ett samtidigt allvar.

Kram!

Pinglan sa...

Hihi! fast du verkar ju har ett hjärta av guld, så jag skulle stå ut med dina alter egon om du vore politiker.

Önskar dig en fin fredag och en trevlig helg!

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse jaha så var det slut på den här veckan fredagen är över oss igen skönt. men du såg att det är snövarning va 10.15 cm nya snöskred det snöar redan här lite tunna flingor suckar inte roligt nu med all snö vill ha vår,

Sarah sa...

Tror du skulle bli en alldeles utmärkt politiker! ;0) Kraaam!

Åsa! sa...

Jag lovar att rösta på dig! Fast troligen skulle du bli helt skogstokig efter bara ett par dagar :D

kloktok sa...

Jo, kan ju vara praktiskt att ha flera personligheter att "skylla" på när man inte vill ta ett personligt ansvar för sina handlingar...

Ha det gott & sköt om dig.
Kram