tisdag, februari 23, 2010

Uppsalas parkeringsvakter =(

Tänk att solen skiner och det är -6! Igår hade vi -26, så det är en viss skillnad. Hoppet börjar återvända, det kommer nog en vår så småningom.

Nu ska jag snart åka iväg till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Jag åker dit i tjänsten flera gånger i veckan. Att köra de 10 milen är inget större problem, trots att kommunens bilpark inte precis har världens bästa och säkraste bilar.
Nej, det som är besvärligt är parkeringseländet! Man får leta sig fördärvad efter en parkeringsplats vid sjukhuset. Naturligtvis är det samma elände för patienter och besökare.

I Uppsala verkar också landets samtliga parkeringsvakter tjänstgöra. De finns överallt och är nitiska som bara den.
Om man i änden av en stor parkeringsplats, ställer sig så att bilen står någon decimeter utanför rutan, man står inte i vägen på något sätt, då får man p-böter.
Eller om man råkar lägga p-biljetten för långt åt mitten av rutan, då får man också böter. Den ska ligga på vänster sida. Punkt!

Att åka iväg så här på vårdplaneringar, är om man räknar efter otroligt kostsamt, och inte heller särskilt lämpligt ur miljösynpunkt.
Vi är 3 eller 4 personer som åker, vi måste åka i mycket god tid, med tanke på väglag och parkeringsletandet.

Men förhoppningsvis kan det bli en ändring. Idag ska vi nämligen få information om vårdplanering via video.
Kommer vi att använda oss av det, kan vi sitta i vår stad och prata med patient, anhöriga och personal i Uppsala via TV-skärmen.

Jag hoppas att vår arbetsgivare inser de fördelar som finns med detta system, tidsmässigt, personalmässigt och miljömässigt.

10 kommentarer:

Henke sa...

Smart med videosystemet. Önskar att fler offentliga verksamheter kunde börja använda tekniken för att spara pengar och förenkla för folk. (Säger jag som är tekniknörd.)

Och parkeringsvakterna kommer kanske från Falun. Vet inte hur många gånger jag inte har betalt parkeringen i stan och sluppit böter. Men det behöver du väl inte tipsa dem om? :-)

Polargrevinnan sa...

Vårdplanering via vidio, det låter bra och är säkert både tids- resurs-besparande.Men för "lilla människan" kanske det blir svårt att förstå. Det är en generationsfråga att förstå att vi måste utnyttja modern teknik.
Vi har några parkeringsvakter här också. En liten solskenshistoria: Jag stod på en parkeringsplats och två bilar längre bort hade en god vän parkerat. Han hade varit och löst perkeringsbiljett till sin bil och när han fick se vakten stå och skriva vid min bil bad han om ursäkt att han var sen men hade löst ny biljett. Vaktes slutade skriva och gick och där stod vännen med sin biljett. Som tur var gick vakten åt motsatta håll och han gick och lade biljetten i sin bil.Några minuter senare kom jag med andan i halsen i vetskap om att tiden hade gått ut för en kvart sen. Jag mötte vännen och han talade om vad som hänt och glad blev jag som slapp bli 600 kronor fattigare. Vänner ska man vara rädd om.
Upplysningsvis så är här solsken och 8 minus, riktigt härligt.
Tack för ditt krya på mig. Jag gör så gott jag kan, men inte känner jag mig så värst pigg.
Kram Viola

Trollpackan sa...

Ja, det är bra med tekniken, och den ska ju utnyttjas såklart när den nu finns!

Znogge sa...

Hoppas att allt går din väg idag får jag väl säga...

Kram

Osloskånskan sa...

P-vakterier är pyton.
Hoppas videogrejset går i box.

Pinglan sa...

Vi får hoppas att er arbetsgivare är tillmötesgående vad gäller videosystemet.
Ha en fin kväll, en god natt och en bra dag imorgon!

Sarah sa...

Jaadu...här har folk fått parkeringsböter mitt i snöstormen - så det är nog bara sådana de är, de där parkeringsvakterna!! Kraaam!

Filifjonkan 1 sa...

hej Imse Ja det är ett smart system det där med vård ala dator Diabetes och tyck och enklare grejor är ju perfekt för detta. Spar tid och är miljövänligt och tänk så skönt för er. Ja vi hoppas verkligen på en vår det utlovades lite varmare i veckan så kanske är det bättring på gång vi håller ut...

Charlotte sa...

Inte konstigt att man har ont i skallen hela tiden, när vädret åker så där upp och ner!

Vi har haft som kallast, det var igår -28...men hörde bara några mil längre inåt landet -32...Brrrr

Det är ju kanon med sån videosystem, tänk vad det kan hjälpa snabbt och bra nå billigare måste det bli!

Kramar!

Anonym sa...

Det låter som en naturlig utveckling av forna dagars Radio- och TV-repartörer.