onsdag, augusti 25, 2010

Alliansen får VG

Det verkar som om Alliansen har tagit ett försprång i årets valrörelse. Men man ska inte ropa hej, förrän man gått över bäckenet. Allt kan hända.

För mig har det hänt sig som så, genom åren, att jag har bytt åsikt flera gånger. Jag har röstat på KD, på S, på V och på MP.

Sedan förra valrörelsen har jag gjort en svängom igen. Mer och mer har jag anammat den liberala politiken och i år blir det en röst på FP.

Efter förra valet fick jag katastrofkänslor och trodde att det skulle barka direkt åt skogen för Sverige. Men jag har reviderat mina känslor ett antal gånger och främst har jag uppskattat den ekonomiska politiken.

Naturligtvis finns det mycket som skulle kunna göras bättre, men jag ger ändå Alliansen ett väl godkänt i betyget.

12 kommentarer:

Znogge sa...

De har väl inte skött sig sämre än andra. Visst en del ganska så tuffa beslut men kanske behövs det. Dock måste besluten riktas mot rätt personer...

Kram

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse håller med dig Alliansen är bra de har städat upp en del som har behövts. Så det blir alliansröst med från mig med faktiskt i år

Ejsans värld sa...

Det är både för- och nackdelar hos alla.
Inte är det så tokigt,men hur jag röstar, tja jag har inte bestämt mig än.
Var här nyss, men ville inte skriva när jag egentligen inte är här, men är det någon på AB som ser så gör jag ju som jag vill.

Såg din kommentar när jag gick till mig direkt.
Tack för den. Jo det är lite pyssel, men himla rolgt. Köpte ju den nya iPhone också och det är lika roligt där.

Hoppas lilla Iasi mår bra.

Ha det gott
Kram

Ejsans värld sa...

Ber 1 000 gånger om ursäkt. Isai ska det vara

Vicke sa...

Jag är sosse och kommer alltid vara sosse, det är det som partiet står för som är det viktiga inte alla fagra löfen under en valrörelse

Marianne Johansson sa...

jag har aldrig varit sosse och jag har aldrig röstat på det partiet - men trots det känner jag inte för att rösta på något parti i alliansen - jag tror jag avstår helt från att rösta - jag har gjort så de senaste åren det varit val - stämmer inget så stämmer inget - så enkelt är det (men jag tycker alltid det är intressant och givade att lyssna till vad göran greider har att säga - tar alltid till mej hans ord - han känns för mej som en själsfrände...)

Amlor sa...

Eftersom vi långtidssjuka blivit jagade med blåslampa och blivit tvingade till allt möjligt som gör våra sjukdomar än värre så kan jag omöjligt rösta på blått. Empati och solidaritet är ord som dom inte vet vad dom betyder. Nej fy tusan, vilka hemska år det varit för oss sjuka.

Helga sa...

Jag tycker ändå att det blir lite löjligt med alla sena löften som plötsligt kommer så här före valet. Så jag röstar mer efter grundtanken än löftena!

kloktok sa...

Hi, hi...Kul ordstäv!:-D
Å KLoktoken är inte konsekvent. Röstar olika i kommun, landsting och till riksdag...
Trist utveckling tycker jag dock blockpolitiken är! Å i och med att jag har närstående som är sjuka och att jag själv som arbetslös fått känna på vad den här arbetslinjen inneburit så kommer jag definitivt inte rösta på något parti i Alliansen i Riksdagsvalet.

HA det gött!
Fridens liljor

Anonym sa...

Det är modigt av alliansen att våga röra om i villkoren för fk och sjukförsäkringarna. Men t.o.m. sossarna menar att det behövdes en insats för att bryta de slentrianmässiga sjukskrivningarna som bara rullade på år efter år. Jag har inte bestämt mig ännu men om något parti kommer med en ordentlig plan för hur mobbningen i skolan ska motverkas så ställer jag upp på dom! Jag blir så f.b. när jag ser och hör hur våra barn mår dåligt på grund av detta!

Åsa! sa...

För första gången vet jag inte vad jag ska rösta på, känns inte alls bra.

Ystrasystra sa...

Håller med dig, Inger! FP får min röst också. Gillar Björklunds skolpolitik som är en viktig fråga.
Mona som statsminister...bevare oss!