måndag, augusti 30, 2010

Bildbevis från helgen

Lördagen i Strömstad bjöd förstås på en hel del bilåkning. I karavan åkte vi, ett 30-tal Citroen 2cv, omkring på småvägarna i trakten.
Huvudmålet för resan var Svinesundsbron. Tillsammans med ett par representanter från Trafikverket, fick vi köra in på en liten väg nedanför bron. Där fick vi så en liten föreläsning om brons tillkomst.
Sen bjöds det på klättring inne i brobågen, 95 m öh. Uppe på toppen fanns en liten lucka, där man kunde sticka ut huvudet och titta på utsikten. Det fanns även en lucka till vägbanedelen, som man kunde klättra in i.
Själv klättrade jag inte ända upp. Tack och lov för det, har fortfarande träningsvärk efter alla trappsteg.
Bron är väldigt originell, med sin båge placerad i mitten. Brons utseende och konstruktion är resultatet av en arkitekttävling.
Efter broäventyret fortsatte karavanen till Krokstrand, för ett lunchstopp.
Här gör vi ett stopp vid en stor gravsättning från järnåldern.
Och här har vi 3 mossiga fornminnen!

I ärlighetens namn måste jag säga att jag inte såg mycket av själva Strömstad. Det får bli en annan gång, jag åker gärna tillbaka.

Hemfärden gick över Svinesundsbron och en bit in i Norge. Sen fortsatte vi genom Värmland. Vattnet hade runnit undan och vägarna var farbara igen.

Den lilla gröna bilen gick som en klocka. Som vanligt.
Människorna som var med, kan jag väl beteckna som något nördiga. Det blir väl så, när man ägnar sig helhjärtat åt ett stort intresse.

Vad som är speciellt och roligt, är att dessa bilar används, så mycket som möjligt. Det är inte frågan om några glänsande utställningsbilar. Tvärtom, gärna lite skavanker i utseendet, det visar bara på att bilen är funktionell och används mycket.

10 kommentarer:

oumberligating sa...

Underbara bilar, kör faktiskt själv Cittra (fast i en annorlunda form), underbart inlägg och underbara bilder!
Ha en fin fortsatt vecka!
Kram ifrån Peter!

Znogge sa...

Vilken trevlig tur fast klättra inne i bron... Nej!

Frogprincess sa...

Härligt med bilträffar.
Vi har en Ford Taunus från -65 som vi åker mycket med och träffar likasinnade.

caja sa...

Härliga bilder på "söta" bilar, jag är nog lite förälskad i dessa. Även den sista bilden var fin, men tre fornminnen...det måste vara något av träden i bakgrunden ;-D ;-D
Må gott/caja

Gubben sa...

Oj, det här visste jag inte om dig :D
Har själv haft två 2cv och en hel räcka av andra cittror. Hustrun sa nästan upp bekantskapen med mig när jag sålde Lilla Ärtan.

Motvalls gubbe sa...

För otroligt länge sedan liftade jag från tyskland upp till Nordkap. Den allra sista biten, från Honningsvåg, fick jag åka med 5 fransmän i en 2cv. Allt bagage hade de fastsurrat på taket.
Så hade de åkt ända från Frankrike.

Susjos sa...

Söta bilar tycker jag! :)

Ejsans värld sa...

Här är ju en som inte vet mycket om bilar. Skulle inte kunna säga vad det var för märke om du inte skrivit det.
Det såg ut att vara fint väder ändå om än inget solande.
Trapporna skulle jag itnte kommit långt i. Och så ser jag bara 2 mossiga fornminnen. Minnet i jackan ser inte så mossig ut.

Sva: Jag tror inte det är värt pengarna även om man skulle kunna det. Det är mest namnet som kostar.

Ha det fint
Kram

Åsa! sa...

Häftigt må jag säga, allt från bron till alla bilarna!

veiken sa...

Vad roligt att se dina bilder. Det var nostalgi att se CV tvåorna. Jag trodde nästan att det inte fanns så många kvar! ;)