torsdag, juli 21, 2011

Tar inga risker

Min lägenhet ligger på bottenvåningen. Helt i markplan. Vilket innebär att det är mycket god insyn. Det har jag sett, inte minst när jag är ute med Kezzi på kvällarna. Man ser allt! Och mer därtill!

Så nu har jag beställt persienner. Om ett par veckor är de på plats. Inte billigt, men ack så nödvändigt.
Sen ska jag också försöka få tag i nån slags spaljé till balkongen. Kvinnan som bodde här förut, hade en i smide med vassa piggar. Tyvärr tog hon den med sig.
För vill man, så är det hur enkelt som helst att kliva in på min balkong. Några objudna gäster den vägen, är jag inte intresserad av.

Nojig kanske, men jag bor i ett område där det är mycket busliv och hög kriminalitet. Även om just den här delen av området, med bostadsrätter är lugn, så är det inte många hundra meter till hyreshusen, där buslivet förekommer.

Skolan i närheten, har upprepade gånger varit utsatt för allvarliga bränder.
Så det känns onödigt att ta några risker.

5 kommentarer:

Nonna sa...

Klart du ska skydda dig själv och din egendom, när vanligt folk (som de flesta av oss) går förbi så registrerar vi ju att det är trevligt då det lyser hos folk, man ser mysiga kök med folk som äter middag eller tittar på TV. Sen finns det ju de där som tittar efter andra saker - saker som de kan ta med sig och omsätta i pengar och för deras skull ska man inte inbjuda till oönskade besök.
Balkongen blir en nöt att knäcka men kanske L har nån idé vi kommer in imorron! Kram Nonna

Znogge sa...

Persienner är nästan ett måste när man bor på första plan. Sedan kan jag trösta dig med att många inbrott sker på översta våningen för där arbetar tjuvarna ostört. Bara personer som bor där tar sig upp och ingen annnan passerar.

annars rekommenderar jag säkerhetslås på balkongdörren men det har du kanske redan?

Kram

Huskatt sa...

JAg har fått lära mig att det INTE är ok att stirra in hos folk..även om det går :D
Ibland kan det vara svårt att låta bli.

Gunnar Deckare sa...

Vi kör med gammaldags rullgardiner. funkar bra det pckså.

Trevlig helg!

Kim sa...

Bra.
Jag vill att min dam ska känna sig trygg - även i hemmet!