lördag, juli 23, 2011

Den vidriga extremismen

Jag mår illa över alla självgoda kommentarer från folk som är lyckliga över, att det inte var islamister som var skyldiga. Vakna upp! All extremism är farlig. All extremism hotar det fria och demokratiska samhället. All extremism har samma källa. Ondskan. Man vill frånta människor deras rätt att tänka själva och att ha en åsikt. Det spelar ingen roll om extremismen kommer från höger eller vänster, från ovan eller nedan. Den är lika vidrig!

Alla mina tankar går till offren och deras anhöriga.

5 kommentarer:

Znogge sa...

Håller med. alla extrema grupper är synnerligen farliga. Var och en på sitt sätt. Men i det här fallet så tycker jag det var en form lättnad att det inte var en muslim. "Alla" utgick nästan från det och då är man ute på hal is... Mycket hal is.

För övrigt saknar man ord inför detta fasansfulla.

Cici sa...

Nej, jag tror ingen är lycklig över att det inte var islamister, jag tror varje sunt tänkande människa är djupt olycklig över att detta skedde, oavsett vem som låg bakom det. Att sen all extremism och fanatism är av ondo är en annan sak. Även nationalism är något man bör se uppmed. Så fort man börjar sortera in människor i vi och dom ska man vara på sin vakt.

Pennelina sa...

Sånt här kan bara göras av människor som inte mår bra - oavsett ras, religion eller åsikt!

Kramar <3<3<3

Bildgatan sa...

Jag håller med dig såtillvida att jag kallar dem extremister, det de är. Däremot skulle jag aldrig kalla terrorister för islamister, kristna, buddhister eller ge dem någon annan anknytning till religion. Det är helt fel eftersom ingen religion förespråkar terrorism. Inom varje gruppering finns det galningar och att de sedan är födda inom islam, kristendomen eller låtsas förespråka något av dessa är helt fel.

Vi har många galningar i Sverige som tillhört kristendomen men inte hängs de ut i media som kristna även om de tillhör den religionen.

Det är media som ger alla religioner och samfund dess dåliga rykte (ursprungligen).

Vi måste se dem som galningar antingen ensam eller i grupp och sluta fundera över religion, ras osv.

Det är sådant tänk som skapar allt det vi inte vill ha, inte du och inte jag.

Nu skrev jag av mig lite av ilskan över tänket kring grupperingar - det hamnade visst hos dig och din blogg. =)

Uffematten sa...

Håller med dig!

Vilket håll extremismen kommer ifrån har ingen som helst betydelse... Det drabbar lika illa illa varifrån det kommer...

Det kommer att ta tid att riktigt förstå omfattningen av detta..