söndag, september 16, 2007

Kantarelldoft

Det luktar fortfarande kantareller i huset. Nej, jag har inte varit ute i skogen, tyvärr. Utan jag har fuskat och köpt dem på Hötorget. Ångrar bara att jag var så snål, borde ha köpt mer, när jag ändå var där. Men nu har jag i alla fall några påsar med förvällda kantareller i frysen.

Maken och jag var till Stockholm igår för att inhandla födelsedagspresent till sonen. Han lämnar sin tonårstid nu på fredag.
Han hade skrivit en önskelista. Överst på listan stod "Bil"! Nog för att jag älskar mina barn över allt annat, men presenter i den prisklassen kan jag inte prestera. Alltså blev det nummer två på listan, högtalare. Och det går ju inte med vad som helst, till denna ljudgalning. Tro inte att man kan köpa ett par högtalare på Jula och ge till honom. Nej, jag fick söka på internet och billigaste varianten av dessa högtalare fanns faktiskt i en affär i centrala Stockholm. Så dessa blev det.

När det gäller min lilla svärmor, som jag har skrivit om flera gånger, så har kommunen backat efter vår överklagan. Hon får stanna kvar på sjukhuset tills det blir en korttidsplats ledig, där hon kommer att få vara i väntan på särskilt boende.
Ibland lönar det sig att bråka!

15 kommentarer:

Sagan Om Livet sa...

Bil - så modesta önskemål. Min dotter önskar sig en häst till jul. Och när jag sa att det är otänkbart, undrade hon om det inte var ok om hon int fick några andra sakar, utan BARA en häst...

Anonym sa...

Så roligt att läsa att det ordnar sig till det bättre för svärmor!! Bra av er!

Och en bil...kanske en leksaksbil då? *S*

Anonym sa...

Skönt att höra att det ordnar sig för din svärmor. Tänker på alla dem som inte har en familj som kan bråka. Det är inte klokt att man ska behöva "bråka" och överklaga sådan här självklara saker.
Ha en trevlig söndag.
Bloggkram

Anonym sa...

Tur att ni stod på er och envisades angående svärmor. Äldre människor får verkligen inte behandlas hur som helst! Det får i och för sig ingen annan heller!
Ha en fin söndag!

Anonym sa...

Schwamp - gott!!! Tack för kommentar hos mig - jo, de tror at alla är som dom. De sjuka mest. kram baba U

Anonym sa...

Va skönt att det ordnar sig med din svärmor....mår illa över hur man behandlar gamla människor....tur hon har er som står på er=)
Bloggerisvar:Ja det var faktiskt väldigt väl behövligt med lite vila känner jag...
Kram Viktoria

Anonym sa...

Bil.... då ser jag en passande på Nallens.. *asg*

Anonym sa...

Jag är glad att det inte blev nr 1 på listan, låtare kanske elakt men det är inte så jag menar, utan jag är glad därför att ibland tror jag att det bara är Mannen och Rosa som inte har råd med vissa saker, som bil. Själv har vi alltid köpt en ny gammal bil. Det glädjer mig att höra om din svärmor. Tummen upp till dig för att du kämpat. Och kantereller, det är gott det.../Rosa tankar

Anonym sa...

Men så skönt att det lönade sig att vara besvärlig. Tänker på svärmor din.
Sonen får du gratta och bra var väl det att du hittade presenten, iår tror jag det är Hötorget som gäller när man vill ha svamp för hela Stockholmstrakten är helt tom på svamp. Har nog regnat för lite.
Kram Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

Anonym sa...

Du som är så mycke i skogen borde väl plocka dina kantareller själv!
Vicke

Anonym sa...

God morgon min go´a vän i etern =)
Åren går fort, ena dagen ligger de i vaggan och nästa dag så är de vuxna ;)
Vad skönt att det ordnade sig för din svärmor =)
Ha en bra dag, lämnar en frukostbricka, kramar =)

Anonym sa...

Hej
Verkar som om det ordnar sig för Din svärmor.Det är väl skönt!
Ha,ha häst o bil.Hoppas ni har en god ekonomi!
:)

imse sa...

Svar till Vicke: men Hötorget var ju en jättebra svampplats. Gult överallt, trevligt folk och inga gula höstlöv som man blev lurad av.

imse sa...

Svar till Gunnar: ska han ha en bil, så får det bli en leksaksbil i så fall. Och då tror jag inte att han blir särskilt glad.

Anonym sa...

Skönt att det ordnar sig för din svärmor. Sonen din blir nog jätteglad för högtalarna! Önskar dig en härlig fortsättning på måndagen!

MVH