tisdag, januari 29, 2008

Vårdens dilemma

Säga vad man vill om vården, men inte är den lättillgänglig.
Jag har suttit med luren i handen en stor del av dagen, men ändå inte lyckats få en tid för hjärtundersökning.

På sjukhusets medicinmottagning tas inte patienter emot utan remiss. Hos husläkaren svarade man inte, telefontiden var över. Smärtläkaren, som jag var till förra veckan åtog sig inte att skriva remiss. Hänvisade till en annan specialistmottagning. Som naturligtvis inte hade telefontid när jag ringde.

Tänk om man kunde maila till vården istället. Så mycket enklare det vore.
Jag förstår om människor i ren desperation vänder sig till akutmottagningar.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jodu...åka in till akuten är det som gäller, både privat och vad gäller mitt arbete...de jag sköter om prioriteras inte på VC. Där är bara jargongen "vänta en vecka och återkom via telefon". Sedan är det fullbokat när man ringer VC nästa dag och då hänvisar de till nästa dags telefontid. Å så håller det på... Fast här är jag tvungen att vänta till att åka till akuten efter kl.17 när VC stängt...
Sköt om dig! MVH & bamsekram från KLoktok

Anonym sa...

Men visst kan du väl maila och boka tid för ett läkarbesök???? Det gör vi ner till vår vc och det fungerar jättebra. Gå in på din kommuns hemsida och kolla det!!!!!!
Kramizzzzz

imse sa...

Svar: Det går inte att maila. Min husläkarmottagning är privat och kan inte nås på det sättet.

Anonym sa...

Det förstår jag också att folk gör för det är baske mig stört omöjligt att få en tid! Något är väldigt fel med hur delar av den svenska sjukvården är organiserad!

Att få tid på vår vårdcentral kan vissa dagar vara helt omöjligt så då har jag fått vända mig till akuten på något av våra närliggande sjukhus. Rena vansinnet!
Kram!

Anonym sa...

Men du vet väl att du kan skriva en egenremiss. Du skriver bara alla data och vad du vill på ett eget papper och skickar in! Det tar lite längre tid än läkarremiss men det går. Samtidigt så tror jag de tar emot dig på VC bara telefontiden öppnar. Hos mig får jag ha klockan på ringning så man kan börja jaga direkt på morgonen
Kram och ta hand om dig och inte bara alla andra!

Anonym sa...

Ja det där är ett dilema, kan vara likadant´ här hos oss och ......
och ibland går det på räls.
Beror lite på läkarna och sköterskorna. En del syrror kunde få jobb som dörrvakt på SpyBar direkt, det är de som stoppar upp.
Man kommer helt enkelt inte igenom deras mur och fram till en doktor.
Kram

Anonym sa...

Ja men det var ju jag Wanja som skrev kommentaren över väldigt anonym blev jag
Wanja

Anonym sa...

Ja din slutsats är nog så sann som den var sagd. Att dom inte tänker på det...eller hoppas dom på att några stackare ska kola innan dom tar samtalet?

kram!

Anonym sa...

Det är inget bra betyg för vården
Vicke

Anonym sa...

Jag mejlar alltid. Jag hjälper både mamma och pappa. Då mejlar jag. Ställer frågor. Får svar. Bokar tid. Får även recept utskrivna som jag mejlat och bett om. Har varit en hel del krångliga frågor också. Rosa tankar

Ejsans sa...

Telefontider är ett he...e. Och alla har samma tider, man får vara glad om man hinner komma fram till någon efter all väntan i kön.

Min reumatikerläkare kan jag mejla till. Toppen i sig, men henne behöver jag sällan ha tag på.
Är ut och reser lite i etern för att hälsa på så ni inte tror ni är bortglömda. Men jag vet inte när jag kommer tillbaka måste hitta något nytt att skriva om. Det är kruxet.

Kram till dig och Lilla vovven
Eivor

Anonym sa...

Tänkte bara berätta om vårt tel.system. Det är alltid telefonsvarare. Men man knappar in sitt tel.nummer och om man vill bli uppringd innan eller efter 12. Sedan talar de om när de ringer upp. Det stämmer oftast på minuten!Mycket bra system tycker jag för man behöver aldrig sitta och vänta på svar!
Kanske något för alla Landsting att ta över?

Maggan sa...

Inser att jag har det väldigt bra med min VC. Min läkare har sin telefontid och bokar själv in folk, om man ringer efter telefontiden så bokar syrrorna in patienter, men då får man vänta lite längre på en tid.
Varje dag har de akut tider så det brukar funka bra.
Kram

Gunnar Deckare sa...

Hej
Jag hoppas verkligen att Du har fått tag i nån läkare vid det här laget.
Jag har tur och har en privat allmänpraktiserande läkare som är lätt att få fatt i.Därifrån kan jag sen få remisser till andra.
hälsn
Gunnar