måndag, augusti 03, 2009

Kampanj mot ekomat

Det verkar föras någon slags kampanj mot ekologiska produkter, nu för tiden. Undrar vilka som ligger bakom? Det har ju visat sig att ekoprodukter säljs mer och mer i butikerna och det gillas väl inte av alla, kan jag tänka mig.

Man för fram resultat som visar att ekomaten inte alls är nyttigare än annan mat, när det gäller halten näringsämnen, men man tittar inte på hur mycket/lite gifter den innehåller.
Våra jordars kvalité har försämrats de senaste årtiondena, så visst är skördarna sämre, rent näringsmässigt.
Fast produkter som odlas/framställs utan kemikalier, borde vara nyttigare än dess motsats, eller hur?

För egen del fortsätter jag att köpa det ekologiska, framför allt för att jag tycker att det smakar mycket bättre. Och för att jag tror att det bidrar till att kommande generationer får ett bättre näringsstatus i sin föda.

6 kommentarer:

Marie S sa...

Japp, jag ställer mig i den ekologiska samlingen och gärna närproducerat med korta transportsträckor och human djurhållning... det lägger jag ett par kronor X-tra för !!

Kram kram på dig Imsewimse !

Avsändare Margareta sa...

Jag köper sällan ekologiskt och närprodcerat blev jag arbetsskadad av tidigare så det försöker jag fortsätta med men min äldsta son som är mycket noga med mathållningen predikar mer för rättvisemärkt och då blir det inte alltid varken ekologiskt eller närproducerat.

Men visst måste både miljön bli hållbarare och smaken är helt klart annorlunda.

/Margareta G

Tant Brun sa...

kan man lita på att det är bra grejjer??...ibland hör man ju att det är lite fusk,,,men jag har köpt en del grönt och det har faktiskt varit riktigt gott
Kram på dej
Bibban

messan sa...

Låter som en god idé att titta på skillnaden på gifterna i de olika varorna. Varför har ingen gjort det kan man undra. Köper gärna närodlat och ekologiskt.
Det bästa är att få köpa i växthuset direkt hos odlaren.
Må så gott!
Kram messan

Åsa! sa...

För naturen måste det ju vara bättre med ekologisk odling kan man ju tycka. Men det är en odlingsform som kräver kunskap utav odlaren så att jorden inte blir utarmad.

Bums.nu sa...

Jag med! (Det är säkert samma mörkra krafet bakom denna dessinformation som står bakom Apolivareklamen.)