onsdag, januari 06, 2010

Vilken film!

Tjejkvällen igår var alldeles förträffligt trevlig. Dock måste jag erkänna att vi snuddade vid några av de förbjudna ämnena, som jag skrev om i mitt förra inlägg. Med det blev inget ältande. Inget bittertjattrande.
Nä, dessa pumatanter tänker inte låta sig slås ner av dysterhet och gnäll.

Vi åt räkor och bakpotatis med skagenröra. Vitt vin förstås. Kaffe och chokladbit och pepparkakor för att bli snälla.

Vi såg filmen "Frida", om den mexikanska konstnären Frida Kahlo. En sanslöst bra film. Innerlig, sensuell, sinnlig. Med undersköna Salma Hayek i huvudrollen. Wow, liksom!

Idag väcktes jag av en telefonsignal. Min tossiga mamma som ringer och pratar tok igen. Märkligt nog pratar hon om bio och film! Hon tror att det är kväll och hon orkar minsann inte gå med mig på bion som vi bestämt.

Alltså, det var inte igår som hon och jag var på bio. Inte i förrgår heller. Att baxa in henne på en bio och få henne att sitta där i 2 timmar känns inte helt realistiskt.
Det var bara att upplysa henne om att det var morgon och 24 grader kallt och bäst för alla om vi höll oss inomhus ett tag till.

Jag ringde henne för ett tag sen och hon lovade att inte gå ut. Nu vet jag att det löftet förmodligen inte är särskilt hållbart. Så det blir både fler telefonsamtal och besök på programmet idag.

Men jag håller mig sysselsatt och igång. Inget slappande och degande. Sen lägger jag förstås in pauser vid datorn. Så inte 17 ska jag klaga.

15 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse, men vad roligt att det blev en lyckad tjejkväll.Brukar ju bli väldigt mycket prat liksom. Filmen låter intressant.
Men mammor med lätt senilitet är svåra att hantera emellanåt. Just det där att man är aldrig säker på det de lovar,,, man får hela tiden dubbelkolla liksom.
Hoppas det gick bra alla fall

Marie S ♥ sa...

*tumme upp*

Kram♥

Znogge sa...

Så trevligt att det blev en glad och härlig kväll. Det behöver du verkligen! Hoppas din mamma sansat sig nu.

Kram

Citrus sa...

Mysigt att läsa om din kvinnofest, jag har på något vis inte haft den kontakten med mina vänner det sista året. Jag har inte orkat och hållit mig undan men jag kände att jag längtar efter kontakt igen. Funderar på att ordan en grupp där vi stickar/handarbetar och fikar och en där vi läser böcker och sen pratar om vad de handlade om. Men det dröjer nog lite till innan jag sätter igång men igång ska jag med livet igen.
Men din lilla mamma låter som om hon behöver bo på ett ställe där de har koll på henne ... tråkigt och oroligt att sitta i din sits.
När det gäller filmen ni såg så läste jag boken om henne för många år sedan, hon har alltid lockat mig med sina bilder och för den delen sitt eget utseende och det liv hon fick.
Kram Maggan Livsglimtar

Åsa! sa...

Dags för ett dörrlarm kanske? Måste vara oerhört stressande att inte veta om mor håller sig inne eller inte!

Susjos sa...

Härligt! Den filmen vill jag oxå se!
Tufft med mor din bara...puh! Kämpa på!

Inna sa...

Vilken myskväll ni haft!
Jag har så svårt ibland med namn o ansikten o så älskar jag att googla! Såå smidigt att hitta information o väldigt bra när det är lite vadslagning i familjen...;) Var nu tvungen att googla på Salma Hayek...Javisstja - så ser hon ut ja.....hmmmmm konstigt.....hon är född -66.....hmmmm o jag -65......
Vilken tur att man inte är så fåfäng nuförtiden.;) Kram på dej! =O)

Tant Brun sa...

Bra filmtips;) en får tacke
Kram på dej
Bibban

Pinglan sa...

Vad roligt med en tjejkväll!

Ja nu är det kallt. Ha det så gott!

Cici sa...

Ja, vilken film?

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag visste det vad kan en massa erfarna kvinnor ha om inte kul och trevligt.

Tur ändå att du har din mor i närheten. Vet inte om du är ensam om ansvaret eller om det bara är du som bor i närheten. Jag är ensam och det gör att jag innan jag behöver är en aning orolig för hur det blir i framtiden. Hon har börjat att bli lite glömsk, vet ej om det är samma glömska som jag har eller om det är någonting annat som kommer smygande.

Vicke sa...

vilken trevlig kväll ni fick med god mat o film

Magnus Thorn sa...

Lät trevligt det där med film och god mat.
Ha det gott!

Fisso sa...

Kanonfilm!

Blogger sa...

If you are in search of the highest paying Bitcoin ad network, register on MellowAds.