lördag, december 06, 2008

Mordet i Salem

Nu är det tumult och bråk igen, i samband med demonstrationer i Salem. Upprinnelsen till dessa bråk är mordet på en 17-årig kille för 9 år sedan.

Vid tillfället för mordet umgicks killen i högerextrema kretsar. Men jag vet att han var en vilsen grabb, förmodligen präglad av uppväxten med en psykiskt störd far. Våld, droger och alkohol var vardagsmat i hemmet. Där förekom också vapen och skottlossning.
Grannarna i byn där familjen bodde, kände sig hotade. Mannens hund gjorde aggressiva utfall mot andra hundar.

En kort tid före mordet, var killen hemma på besök i byn. Inga tecken tydde då på att han sympatiserade med högerextremister.
Så jag tror att han i sin vilsna värld bara råkade hamna där. Och att de som nu utmålar honom som någon slags hjälte, gör det bara som en förevändning för att få bråka.

Och motdemonstranterna är av samma skrot och korn. Det är inte frågan om någon politisk demonstration, utan detta är ett gyllene tillfälle för bråkstakar att få ställa till bråk och elände.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tittar in här o läser..

Anonym sa...

Tror jag med,man tar alla tillfällen i akt för att få bråka av sig.

Anonym sa...

krig med kina

Anonym sa...

Protesterna mot demonstrationerna i Salem är typiskt svenska. När en kvinna mördas skall vi gång på gång få höra talas om mäns våld mot kvinnor, men när det demonstreras för att en man har mördats då beskylls demonstranterna för att vara hemska människor.
När skall demonstrationer av typen "Glöm aldrig Pela och Fadime" kunna jämföras med Salemdemonstrationerna? Det är ju trots allt mördare från samma typ av kultur. I det ena fallet skall män beläggas med ett kollektivt ansvar i det andra fallet skall de som protesterar beskyllas för att vara rasister. Är inte alla liv lika värda?

Anonym sa...

En av hans barndoms vänner känner jag och han blir arg varje år när det dras upp igen. Eftersom han absolut inte stöder det som dom gör.

Han var på fel plats vid fel tillfälle..

Jo pappan och jag hade en dispyt på torget när hans hund attackerade min kompis ledarhund...