onsdag, oktober 01, 2008

Att inte ta slut

Man ska väl inte gnälla på sitt nya jobb, men jag tycker att jag blir rätt utsliten på det där stället. Jag kom som en skänk från ovan, säger dom. Och det har jag nog märkt. En skänk som ska vara överallt tydligen, hela tiden.

Nu har jag så smått börjat säga ifrån. För arbetsbördan måste vara rimlig. Även för en vikarie.
Sex timmar om dagen, var det sagt att jag ska arbeta. Det har det inte blivit någon dag.
Men har man som jag, en gång tidigare kört in i väggen, så vet man att det inte är hållbart att ha så här hög arbetsbelastning.

Det var ju också anledningen till att jag tänkte studera i höst. För att komma ifrån arbetet inom den kommunala hemsjukvården. Efter alla års slit. För det är ett jobb som sliter.
Men nu är jag alltså tillbaka, på ruta ett liksom.

Ett glädjeämne är ändå att jag har anmält mig till en distanskurs i friskvård, på Folkuniversitetet. Den är helt på distans, så där behöver jag inte deltaga i några fotbolls- eller boxningsmatcher!
För hälsa och friskvård är någonting jag vill kunna ägna mig åt, när jag känner att jag har gjort mitt inom den kommunala hemsjukvården. Det känner jag i och för sig redan nu, men jag får härda ut resten av året. Då är detta vikariat till ända.
Och förhoppningsvis har jag inte tagit slut innan dess!

12 kommentarer:

Marie S sa...

Jag håller tummarna för att det blir som du vill denna gång... ja tänk om "dom" kunde förstå hur mycket det sliter på en med att arbeta inom kommunal omsorg.. sjukvård, äldrevård, handikapp.
Säg ifrån på skarpen om dina 6 timmar...det är ingen som tackar i slutändan !!
Kram

madonnan sa...

Hoppas att du kan ta det lite lugnare och inte bränna ut dig.
Jobbigt med såna jobb som är så slitsamma.

Kram och lycka till.

Znogge sa...

Ja ta det nu försiktigt och överskatta inte din förmåga fast du verkar medveten om situationen så det går säkert bra!

Kram!

Jonas sa...

Min hustru brände ut sig rejeält, 2004 och detta var en mycket skrämmande händelse för hela familjen. Hon var helt sjukskriven i 2 år och har arbetat 50 % sedan 2006. Hon fick en djup depression som resulterade i djup psykos. Nu är hon "back in buisness" igen men vägen dit har varit svår. Tro mig, du MÅSTE ta det lungt och klargöra för andtra vad som gäller för din del. VAR INTE FÖR SNÄLL...

Ejsans värld sa...

Även ett vikariat måste ju vara begränsat. Men det är väl lätt för dem att ge dig allt de kan. Bra att du vet vad som gäller.
Du får tänka att 3 månader går fort.
Spännande med distanskursen.
Var rädd om dig.

Kram /Eivor

(Datorn får hänga med ett tag till, den få en ynka chans till.

Susjos sa...

Ja, ta det lugnt! Ingen tackar en för att man bränner ut sig!
Och va kul det låter med friskvårds utbildningen...Lycka till!

Kram kram!

Gunnar sa...

Hej
Bra att Du säger ifrån direkt.Ingen vinner på att Du kör slut på Dig genom en orimlig arbetsbörda.

Bitte sa...

Näpp,du måste sätta gränser.Inte bra det där,fort är man i samma farliga spår!Märker här,när man är sjukskriven tror vissa att man är tillgänglig och kan det å det.Jag måste oxå sätta gränser och ta hand om mig nu.Man är inte sjukskriven för ro skull...

Anonym sa...

Det är tufft när man har det jobbigt på jobbet fysiskt. Att bli så uttröttad i kroppen. Det är ngt som åtminstonne är bra hos knaschefen. Man sliter inte ut sig. På fredagar är man så pigg vid 16 då vi slutar och vet att det är fredag. Vill hitta på nå´t kul. Gör ju det oftast. Hör så många som känner sig helt slut. Redan ikväll är jag pigg för att det är fredag i morgon. Alltid något som sagt./Rosa

Myntdrottning sa...

Håll stenhårt på dina 6 timmar om det är bestämt så! Ingen tackar dig om du går in i väggen igen. Men jag vet att det är svårt att säga nej. Kram!

witchbitch sa...

Jag hoppas du tar väl hand om dig och säger nej, när det behövs.

kramar!

Madonnan sa...

Var rädd om dig.
Stanna hemma om det blir för mycket - du har bara en av dig.

Många kramar