lördag, februari 28, 2009

Protest

Hoppas att alla har fått lite sol idag. Jag satt en stund ute vid stugan, i lä, på en stol vid väggen och bara njöt. Fåglarna underhöll mig med sitt kvitter. Det droppade försynt från taket. Livet kändes gott, just då.
Det enda som saknades, var att det inte fanns någon liten fyrbent krabat vid mina fötter. Det här blir första året i stugan utan hund.

Nu har jag just författat en insändare och skickat iväg till lokalbladet. Våra landstingspolitiker har nämligen drabbats av syndromet "hissen går inte ända upp", och lagt fram ett förslag som urholkar vården på vårt sjukhus.
Allt har gått rysligt fort och förslaget har hemlighållits för samtliga anställda på sjukhuset. Det presenterades först i lokaltidningen.
Förslaget inbegriper också till viss del oss kommunanställda sjuksköterskor. Enligt det ska vi nämligen nattetid, bedöma om folk ska läggas in eller inte. Eftersom man vill stänga akuten på natten och även lägga ner intensiven. Helt horribelt, anser jag och många med mig.
Sådana bedömningar, ska enligt lag, göras av läkare.
Så det är det jag protesterar mot i min insändare.

10 kommentarer:

Tindra sa...

Upp till kamp!

Jonas sa...

Det är bra att du protesterar, Stämmer in i Tindras ord.
Politiker är bra konstiga. Ta bort akuten, och låt desutom de som redan är överbelastade göra bedömnigar som endast utbildade läkare har enligt juridiska termer befogenhet till så vipps tror dom att folk inte längre blir sjuka? eller?

Katinka sa...

Heja dig som alltid är på hugget och försvarar den lilla människan! Jag tycker du är jättebra ska du veta!

Pia sa...

Go girl!!

Veiken sa...

Jag ryser när jag läser detta! Jag skrev om det igår på min andra blogg, där jag ska vara mer allvarlig. Ha det gott! Kram
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.7613262

Du kan läsa här vad jag skrev i går! Kram

Humlina sa...

Hej eller snarare godmorgon!Nu har jag börjat kunna vända blicken utåt igen, så nu är jag ute i den stora bloggvärlden och rekognoserar lite.Trodde att det var näst intill omöjligt att finna igen varandra.men, men så fel jag hade.
Härligt att du låter din stämma ljuda. Sorgligt kan jag tycka..många gånger..att politikerna inte lyssnar på de som arbetar iiii vården, på er alla som har erfarenheterna. Den dagen då de inser att de inte har överblick och kunnande i allt. Då de förstår att makt är till för att förbättra och stötta sina medborgare..då du.Under tiden är det tur att kämpar som du finns.
En härlig och fin dag önskar till dig.

Znogge sa...

Det är verkligen bra att du protesterar! Det här är viktiga saker och vården tål inte fler besparingar och ytterligare försämringar...
Kram!

tinna sa...

Samma här.
Vad skall vi ut i stugorna för? Jag har visserligen jobbat på akuten i många år men jag har inte de kunskaperna i allafall

diana sa...

Ha en bra dag :)

Nisse sa...

Kan inte politikerna själva ta de besluten då om det nu är 'så enkelt'?

Tokfnattar!

Kramar!