söndag, november 08, 2009

Grubbel

Idag har jag stått som fastlimmad vid spisen. Båda sönerna skulle komma hem och eftersom en är vegan och den andra köttoman, blev det en hel del mat som skulle fixas.
Det blev anka och kikärtsbiffar, med ugnsrostade rotsaker. Gott och smarrigt.

Annars har det mest varit en dag när jag grubblat på en massa saker. Livets mening och sånt där. Det kommer lätt såna tankar, när sömnen blivit störd och kroppen hamnat ur balans, som efter sockerdippen igår.

Hade ett så gott som färdigt blogginlägg i skallen, mycket djupt och filosofiskt, men har inte haft tid att sätta mig ner och skriva. Det handlade om livet och döden och om att se till att man lever fram tills man dör. Och om de val man har i livet. Att man alltid kan välja.
Det finns inget som säger att det är lätt att välja. Det enklaste är oftast att välja att inte välja.
Frågan är då vad resultatet blir?

7 kommentarer:

Znogge sa...

åter mycket gott!

Ibland är det lätt att fastna i olika tankar om allt eller inget...

Kram!

fashionhaggan sa...

Sv: Köp ett par uggs, det är anledningen till att jag köpte dom jag fryser alltid om fötterna, dom är helt suveräna på det sättet. Jag har både ute och innevarianter.

Susjos sa...

"Det finns bara två måsten,man måste välja och man måste dö".

Kram ♥

Sarah sa...

Ååh, sådär tänker jag ofta! Ofta är man ju rädd att man ska välja fel, och som du säger - låter det bli som det blir. Frågan är om man skulle bli mer aktiv i sina val..att ge efter för den där magkänslan...Vågar man?? Kraaam!

Humlina sa...

Dag Hammarskjöld lär ha sagt att "Den längsta resan är resan inåt"
Och nog ligger det en stor sanning i de orden och nog kan den resan både kännas kusligt skrämmande och spännande på en och samma gång, precis som allt annat resande. man kan ju inte vara helt säker på vad man kommer att finna och hur man ska hantera det man möter. Liv och död. kärlek o rädsla...styr ju allt i våra liv och våra val.Känner jag mig rädd för att leva, så kommer denna rädsla så klart att bestämma också hur jag väljer i olika situationer. Vi har en fri vilja
men hur ska jag kunna välja om jag bara vet hur "blåbärsglas" smakar. Ju mer vi "smakat på" dvs. ju fler erfarenheter och upplevelser vi "smakat på" desto fler möjliga val. En fin kväll önskar jag dig kram

Åsa! sa...

Så klokt!
Trötthet skapar djupa tankar, det känner jag igen mycket väl!
Må gott!

Jonas sa...

HEJSAN!
Svänger förbi o säger...HEJ (Igen)

Knepigt det där. livets mening de såva sakerna, men... Du reder ju ut det ALLRA svåraste i livet, långt svårare än världfred, Meningen med livet, världsekonomin.. Du gjorde ju det RIKTIGT svåra. Du lyckades ju faktiskt bjuda BÅDE en vgan o köttätare på middag, SAMTIDIGT. ja' menr... Vem klarar DET? :-)