torsdag, november 26, 2009

Lyckorus

Ikväll har jag varit och sjungit med kören igen. Nästan aldrig känner jag mig så glad och upprymd, som efter körkvällarna. Körsången sätter fart på endorfiner och oxytociner, efteråt älskar jag hela världen, körledaren Caroline och till och med mig själv.
Caroline är en underbar människa, som bjuder på sig själv och sprider glädje och energi.

Skulle jag någon gång få för mig att skaffa en fru, skulle det vara en sån som hon. Nu är ju inte det något som är direkt aktuellt, eftersom jag redan har en man, men man vet ju aldrig vad framtiden har i sitt sköte. Ooops!

Ibland undrar jag om det inte skulle vara lättare att leva med en kvinna. En kvinna som också har vallningar och svettningar, så man kan få ha dörrar och fönster öppna precis som man vill. Och bordsfläkten igång.
De flesta kvinnor verkar också vara djurvänner, så en hund kunde kanske ingå i konceptet?

Nåväl, nu har jag fått min lyckodos för den här veckan. Tack och lov får jag fylla på den på söndag, då vi sjunger utanför Uppsala slott klockan 16.
Kom förbi, vetja!

15 kommentarer:

Charlotte sa...

Jag har oxå haft mina funderingar om inte det skulle vara lättare att leva med en kvinna...man kanske är på samma "plan" liksom...tankar och funderingar och så...
Hmmmm, det tål att tänkas på...som du säger, man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte ;-) *ler stort*

Härligt att få en lyckodos i veckan, härligt att du tycker det är så kul!

Kramar!

Ejsans värld sa...

Du sätter in dina små försynta trevare här och var ser jag.

Tack och lov har jag sluppit de besvären. Inte någonting alls, jag lovar. Och nu är det för sent. Hoppas jag.

Ha det bra och ha en fin 1:a Advent

Kram

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Tur att det finns sådana som Caroline af Ugglas. Jag skulle också välja en sådan som hon om jag fick för mig att byta partner och kön. Här hemma tycker vi om henne båda två, en del människor tycker att hon är för mycket men jag "älskar" henne och hennes naturliga sätt.

Jag har glömt att jag faktiskt frågade en av mina "teologvänner" om det där med "ångervecka" och hon log och sa att visst, det har ju människor gjort i alla år.

messan sa...

Vad härligt det låter!! Det där med en kvinna tål att tänkas på:).
Kramar

Ystrasystra sa...

Det är ju snart jul och då får man önska sig vad man vill!!
Har själv funderat på att börja sjunga i kör och när du beskriver det låter det ju bättre än.....*rodnar*

Tant Brun sa...

ag blir så glad när jag går in hos dig. Du kan skriva metervis och jag tröttnar ändå aldrig, bara så du vet. Innehållet i dina texter säger så bra saker varenda gång. Och idag kära Imse har du överträffat dig själv. Tänk vad många tjejer som har tänkt den tanken ( jag åxå)men det finns ju vissa saker man skulle sakna, tror du inte det...Tex serva bilen och så hehehehehe
Kram och tack
Bibban

imse sa...

Ystrasystra: Jag var ytterst nära att skriva att körsång är bättre än...ja du vet. Ytterst nära.

imse sa...

Tant Brun: Det är just det, vem f-n ska sköta bilen?

Helga - precious sa...

Jag skulle gärna komma förbi slotte på söndag, men risken är överhängande att jag är ute och flyger då... Lycka till med kärleken och kören ;)

Veiken sa...

Jag har en dotter som sjunger i en gospelkör och hon trivs jättebra med det. Tyvärr kraxar jag som en kråka och platsar inte någon kör, men någon ska ju stå bredvid och applådera också. Kram

messan sa...

Jag får göra som du...för chefen ringde igen... Undrar var kameran sitter???
Kramar till dig

kloktok sa...

Intressanta funderingar! Kloktok funderade mycket i sin ungdom på om det inte skulle vara mycket lättare att vara man... Men nu är jag glad att jag är kvinna! Män har det inte så lätt de heller... Säger som Strindberg... "Det är synd om människorna". Okej, att männen inte får vallningar och sådant. Men de kan få andra "problem" som är krisartade för dem för ofta har ju män svårt att PRATA om vad som tynger dem...

Sköt nu om dig.
Kram

Znogge sa...

Så härligt! Hade jag bott i närheten så hade jag tittat förbi. Nu får jag nöja mig med din rapport.

Kram!

Pinglan sa...

Härligt att du känner lycka! Hoppas det fortsätter så.
Önskar dig en riktigt trevlig helg!

Sarah sa...

Jo,sådär har man ju tänkt ett antal ggr-om man skulle skaffa en fru, alltså...Säg till - om du tröttnar på gubben ;) Skulle gärna komma förbi och lyssna...men jag tror inte vi bor så nära varandra, tyvärr! Kraaam!