söndag, november 29, 2009

Tiger tiger

Tänk att de rika är som folk är mest. De påstås hoppa över skaklarna och de påstås puckla på varandra. De tror kanske att gräset är grönare på andra sidan?

Att folk aldrig lär sig att gräset är grönast där man vattnar. Även en liten asfaltsblomma kan växa och frodas, om den gödslas och får näring.

Och visst kan man hoppa över skaklarna, visst, men då måste man också vara beredd att ta konsekvenserna av sitt beteende. Även om man naturligtvis inte ska acceptera att bli slagen på käften. Och den som slår, måste också vara beredd på att ta konsekvenserna av sitt handlande.

Det är inte lätt att vara människa, det ska gudarna veta. Att känna tillit till andra människor är inte heller lätt. Att förringa sig själv och tro att man är obetydlig är betydligt lättare.
Första steget mot tillit i tillvaron är att älska sig själv. Att inse att det jag gör och de val jag gör, inte bara har betydelse för mitt eget liv, utan lika stor betydelse för min omgivning.
För så extremt betydelsefulla är vi faktiskt.

6 kommentarer:

Sarah sa...

Hejsan!! Du har så rätt..kloka ord på 1a advent! Känner att jag själv behöver bli bättre på allt det där!! Ha en fin kväll, kraaam!

Uffematten sa...

Vilket sant och klokt inlägg så här på första advent!
Kan tänka mig att vi är många som förringar oss själva utan att riktigt inse vilken skada vi gör oss...

Adventskram till dig!!!

Polargrevinnan sa...

Att vara rik är ingen garanti för att man är en "bättre" människa
Vi vanliga försöker göra så gott vi kan. Man glömmer nog ofta att mina val och hur jag beter mig har stor inverkan även för omgivningen.
Ha detså bra.
Kram Viola

kloktok sa...

Det var kloka insikter här idag!:) Sköt om dig & ha en fortsatt trevlig 1:a advent.
Kram

Osloskånskan sa...

pulangTack. Det behövde jag höra (läsa) idag. Kram

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Vet du, jag tänkte faktiskt på dig och funderade om du skrivit något inlägg =)

Tänk att vi faktiskt lär känna varandra en aning här på bloggarna. Jag tycker det verkar som att det är de "rika" som har störst problem.