torsdag, november 19, 2009

Negerbollsgenerationen

Nu ska här slås klackar i taket! Jag är nämligen gräsänka och ska ut på lokal ikväll. Jag är ledig imorgon, så klockan behöver jag inte tänka på.
Så när katten är borta.....eller inte...
Mitt restaurangsällskap är mina två pensionerade f.d. kollegor. Vi träffas ungefär varannan månad och äter en god middag och delar på en flaska vin. Skvallrar lite. Hör oss för vad som har hänt sen sist.
Och jag har aldrig kommit hem senare än kl. 21, efter en sådan kväll.


Jag läste en intressant artikel idag, om en bok skriven av Elaine Bergqvist. Den heter "Du är din generation" och beskriver vad som är gemensamt för olika generationer.

Om min generation, "åsiktsgenerationen", skriver hon bland annat "50-talisterna kan inte låta bli att säga vad de tycker. Det är den sista generationen som säger negerboll. Man hävdar sin politiska åsikt och den behöver inte vara politiskt korrekt. Dominerar i riksdag, regering och i debattartiklar. Har en förkärlek för superlativ som har med rymden att göra, som spejsat. Säger också höjdare och redigt."

Det verkar som en mycket bra bok, faktiskt en riktig höjdare!

7 kommentarer:

trollpackan sa...

HAHA! Stämmer!
Ja, jag gillar negerbollar, Delicatos,de är så smaskiga;)

Uffematten sa...

Ja, men så är vi ju ooootroligt "rediga", vi 50-talister ;-)!

Charlotte sa...

Njaaaa, tycker nog att vi i början av -60 talet oxå använder "negerbollar"...iaf de jag känner :-)

Tycker det är skitsvårt att säga chokladboll, när man beställer en negerboll...säger alltid "fel" och får en iskall blick på mej..Opppsss!!

Kramar!

Anders Jacobsson sa...

Njaee...... vi sextiotalister säger också negerbollar och skiter fullständigt i om vi retar upp folk med våra politiska åsikter! I alla fall jag.... Jag älskar att reta upp tvärsäkra människor som bär på SANNINGEN!
Pusspårä!

Znogge sa...

fakum är att jag säger negerbollar men det gör och andra sedan våra barn också...

Kram!

Osloskånskan sa...

Är väl i samma kategori jag också. Ha det så kul ikväll!

Bara jag sa...

Men så härligt att få fortsätta säga negerboll vilket "färgade" (är det rasism att skriva det ordet?) människor för det mesta inte har ett dugg emot. Det är nog mera antirasistgänget som har bestämt att även det ordet är rasistiskt. Så skönt att jag kan skylla på hela min generation hii hi.
Vilket spännande bok den ska jag leta efter på bibban.
Anders Jacobsson är inne på helt rätt spår enligt mitt sätt att tänka.
Önskar dig en härlig helg och ha det så mysigt med tjejerna på krogen.
Maggan www.livsglimtar.wordpress.com