lördag, december 06, 2008

Reklam- och telefonterrorn

På vår brevlåda har jag satt upp en lapp, där det står att vi inte vill ha reklam. Men det hindrar tyvärr inte att direktadresserad reklam hamnar i lådan.

Jag får kilovis med reklam från Postkodlotteriet. Jag har aldrig köpt en dylik lott och inte tänker jag göra det heller. Men någon har tydligen bestämt sig för att värva mig som kund.
Men tyvärr, de kastar pärlor för svin.
Min hjärna har inget spelcentrum, jag har inga nervceller som ropar efter den sortens spänning.
Risken att jag skulle bli spelberoende finns helt enkelt inte.

Likadant är det med alla telefonsamtal från diverse callcenter. Trots att jag är med i NIX. Det rings hejvilt på mitt nummer ändå. Jag säger alltid "nej tack" och lägger på luren. Men blir snart uppringd igen. De kan ringa helg som vardag. Hur sent som helst. Och de tre senaste gångerna, har det inte funnits någon i andra änden av luren. Sabla irriterande.

Med lite detektivarbete tog jag reda på vart samtalen kom ifrån. Så nu har jag mailat och bett dem sluta upp med sin telefonterror.
Plus att jag har anmält att jag vill ha hemligt nummer. Så långt måste man tydligen gå, för att komma undan dessa telefonmarodörer.

Hjälper inte det, är nästa steg att säga upp det fasta abonnemanget. För nu när barnen inte bor hemma, så rings det väldigt sällan privata samtal i telefonen.
Det går ju lika bra med mail och mobil.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får reklam även oadresserat fast det står tydligt att jag inte vill ha det. Står även att jag inte vill ha stadsdelstidningar heller - fick klistermärket från stadsdelstidningens kontor, ändå stoppar de in i lådan för min irritation. Och när jag konfronterade tjejen och en kille som delade ut, jaaaa de kan ju inte svenska...därmed kan de inte läsa vad som står skrivet på dörren :)
Jag har hemligt nummer så telefonförsäljare slipper jag hemma dock inte på jobbet. Tänk om det skulle ringa lika många kunder som försäljare skulle jag inte behöva känna det oror jag känner nu...

Anonym sa...

Även om man är med i NIX så finns risken att man är med i ett gammalt kundregister och då är det fritt fram att ringa ändå. Så en del samtal verkar man inte komma undan men numera är det sällan det ringer hos oss.
Kram!

Ejsans sa...

Tänkte just säga det Znogge redan sagt. Det kan man inte komma ifrån. Jag har också NIX, det fungerar bra. Ett par gånger har någon ringt men när jag säger NIX har de bett om ursäkt. Till och med Cancerfonden ringde, de bör kolla upp om man har det eller ej. Behjärtansvärt ja, men jag bestämmer själv.
Blir det för ofta ska du anmäla hos konsumentombudsmannen, de ska ta tag i det direkt. Allt enligt NIX.
Hemligt nummer är bra. Om någon törs svara dig, se mitt inlägg. Jo då det gör man det är ju bara att lägga på. Det verkar bli mer och mer sådana samtal dag för dag.

Postkodlotteriet fick jag också och blev till slut nästan galen. Mejlade att jag inte är intresserad och inte vill ha mer. Det upphörde direkt Det här är ett bra tag sedan.

Tack för din kommentar. En bild på en gardin, men inte hos mig.

Ha en fin fortsättning på helgen. Jag håller mig borta ett par dagar till

Kram
Eivor

Anonym sa...

Ja,man blir väldigt irriterad.Numera avbryter jag genast och säger:Ring inte mer.Har blivit lugnare nu faktiskt.Samma med mig,kommer aldrig att drabbas av spelmani.Allt sånt åket till pappersinsamlingen.

Anonym sa...

Det är fruktansvärt irriterande, alla dessa "trevliga" försäljare, de är bara för mycket. De veckor jag är ledig håller jag på att bli tokig av allt ringande och eftersom sambon även har företagets telefon hem blir det olidligt.

Jag har nog skrivit det på bloggen eller någon annans tidigare men en gång var det en kalsongförsäljare som ringde och när sambon frågade om de har kalsonger till en som väger 140 kilo la de på, effektivt om man kommer på ett snabbt svar men de kommer oftast efter att jag lagt på, de är då min hjärna verkar gå igång.

/Margareta G