söndag, december 27, 2009

AlkoholTV

Jag kan tycka att "Stjärnorna på slottet" kändes en aning urvattnat igår. Mesigt myspys. Ranelid försökte provocera, men ingen nappade på betet. Sen retar det mig en smula, att det är så fokuserat på alkohol. Berusade personer är sällan roliga att lyssna på.
Snart kommer de väl att beklaga sig i tidningarna, över vad de sagt i vindimmorna.

Min blogg känns också en aning urvattnad. Trots all tid i världen, har jag inte suttit här speciellt ofta. Skärpning nödvändig! Dags att ta sig upp från horisontalläget i soffan. Där har jag legat och läst och lyssnat på musik. Dock inte tittat speciellt mycket på TV, för utbudet har inte varit särskilt intressant.

Tack och lov är det vardag imorgon. Då blir det ordning på mat- sov- och bloggtider!

19 kommentarer:

Pinglan sa...

Det är ju skönt att slappa när det är långhelg. Fast nog längtar jag till rutiner igen.
Önskar dig en fin kväll och en bra start på nyårsveckan.

Lallis - liv och leverne sa...

Jaaaa; jag har verkligen också total-slappat denna helg. Skönt.
Kram!!:)

ingersord sa...

Jag har startat upp skrivandet igen...det känns bra! Jag är en riktig vardagsmänniska och vill ha rutiner...eftersom jag varit "hemarbetare" sedan 1995 så har det varit direkt nödvändigt!

Anni sa...

Första avsnittet är väl alltid lite trevande, de måste väl inte slåss med varandra som i första säsongen? Jag har lärt mig att det är först när hela serien är avslutad som man egentligen kan summera hur den var, man tror lätt något i början som visar sig vara helt fel...

Läste någonstans att Tommy Körberg inte ville ha bråkstakar med, han har ju tydligt kontrollbehov - men jag skulle gärna sett mer än en som inte var artist/skådis...

Tant Brun sa...

Ja tacka vet jag jobbet!!! där finns det ingen tid för godisät(nu ljuger jag)Kramelikram

Åsa sa...

Nog är det skönt med helgdagar, men i måttlig mängd. Fast jag har jobbat som vanligt, men resten av familjen är ledig så det vilar ändå helgdagslugn över hemmet.

Sarah sa...

Haha, säger detsmma! Här har inte överansträngts på bloggfronten! Nej, skärpning, syster!! Kraaam!

Trollpackan sa...

Ja, fast bloggen finns ju kvar! Det är ju bara att ta den när du har ork och tid. Det viktigaste är ju livet IRL, det där med URL kan ju vänta faktiskt;)

Själv så åker jag bort på semester imorgon, blir borta två veckor i Spanien. Torrevieja närmare bestämt, och det ska bli skönt. Så här är det inga vardagsrutiner som gäller än*fniss*

kramen

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Visst kan jag tycka att det blir mesigt när det blir för lugnt men samtidigt skönt. Jag såg reprisen alldeles nyss och Ranelid är en som jag gärna lyssnar och tittar på, sedan fick jag en mycket positivare syn på Siv Malmqvist än vad jag haft tidigare.

TV har väl inte lyckats klämma in någon bråkstake i den här omgången fast de kanske trodde det, en del kan föra sig och låta bli nedrigheter när det gäller.

Det här med alkoholen är ju ett sätt för TV att få "intressantare" program, men visst var det en av deltagarna som såg kroniskt rödbrusig ut hela programmet, trots sin påstådda vita vecka (hade kanske behövts).

Jag längtar absolut inte efter rutinerna, de tar jag lite pö om pö under dagarna just nu och har inget mot det.

Trots att din vardag börjar imorgon så får jag hoppas att julfriden fortsätter.

Citrus sa...

Imorgon har jag provtagning så jag ska upp med tuppen. Maken ska in till stan och byta lite saker som har fel storlek och jag ser fram emot att få vara för mig själv en stund.
Ensam vardag blir det inte förrän efter den 4 januari då maken börjar jobba igen.
Läste det du skrev om din mamma och hennes virrighet. Jag har blivit väldigt irriterad på min mamma sista halvåret, hon glömmer så klart (vem gör inte det) och kommer inte ihåg sånt som jag tycker att hon borde.
Just henne blir jag så arg på och får skärpa mig för att hålla masken. Ofta tycker jag att när man blir äldre så förstärks den sämre dragen man har. En gång egoist blir liksom mer egoist osv.
Nu måste jag hoppa i säng.
Kram

Citrus sa...

Äsch skulle säga att det är jag livsglimtar som kallar mig citrus i en liten påbörjad matblogg här inne hos er. En matblogg jag inte tänker jobba ihjäl mig på utan skriva lite när jag känner för det.
Kram igen då Maggan

Veiken sa...

Ja, nu är det dags att återgå till vardagen, men helgen är inte långt borta den här helgen heller! Kram och ha en skön vecka.

messan sa...

Har inte sett på tv alls:)
Må gott!
Kram

UnderCover sa...

Det är ju det som är så bra med blogging; man skriver när man vill, (nästan) om vad man vill och hur man vill.

I UnderCoverland fortsätter oordningen att råda ett tag till. Å jag njuuuuter av den :o)

Ha det bäst!

Marianne Johansson sa...

Hej! Först vill jag tacka för bilden av de undersköna sommarblommorna - precis i min smak! I min smak är oxå dina åsikter om alkohol på TV - själv är jag helnykterist och har varit så hela mitt 67-åriga liv...

Kaktusblomman sa...

Håller med dig om att det är skit på TV och fokusering på alkohol.Anna Ankas program är de värsta av alla.Hon är totalt intelligens befriad.

Ranelid är "mediehora" och dyker upp som gubben i lådan överallt. Tala om självupptagen!Han saknar totalt självinsikt.Nej, tacka vet jag Mr Bean och "Ett päron till farsa firar jul".Då får man i alla fall skratta.

GOTT NYTT ÅR!

Znogge sa...

Det brukar onekligen pimplas en hel del i den serien... Men det är vuxna människor så förhoppningsvbis har de lite fri vilja!

Kram

Pia sa...

Jag tyckte att avsnittet var lugnt och visade mer av Siw än det man är van att se. Däremot har jag svårt att se Ranelid, än värre att höra honom prata på det där uppstyltade sättet. Det är en sak om man skriver på det sättet, men att snacka så.. nä det går bort!
:o( Ska dock bli intressant att se vad han hittar på nästa vecka.. om jag står ut! ;o)

Charlotte sa...

Å jag har inte alls hunnit se på nån tv... :-(
Antingen är man på akuten eller så måste man skjutsa folk...;-)

Ha en god fortsättning...snrt är det helg igen...Imse...inga rutiner ...bara slappa...:-)

Kramar!