torsdag, december 31, 2009

Bokslut

Så här på årets sista skälvande timmar, ska man väl göra bokslut och sammanfatta året som gått. Det har varit mycket upp och ner detta år.

Det började inte särskilt bra, då nyårsdagen spenderades på ögonakuten, efter den näthinneavlossning och stora blödning, som jag fick i ena ögat på nyårsaftonen. Jag var skräckslagen, men synen räddades genom att hålet i näthinnan lagades med laser och blödningen absorberades så småningom.
Jag har haft mycket problem med ögonen efter det, eftersom min glaskroppsavlossning ökat. Och åt det finns ingen bot.

Nästa dråpslag var att det, en kort tid därefter uppdagades att jag hade diabetes. Och förmodligen gått med det en längre tid.

En annan stor sorg är att det här året, är det första år på evigheter, som jag inte har haft någon hund. Det har gjort ett djupt hål i mitt hjärta.

En stor sorg och bedrövelse är förstås min mamma. Som under detta år helt tappat greppet om sig själv. Jag är övertygad om att hon har en s.k. frontallobsdemens, som slår sig på omdöme och personlighet. Efter årsskiftet ska jag få hjälp av demensteamet, med att försöka få henne till minnesmottagningen för utredning.
Tack och lov har jag fått, med mycket mycket tjat förstås, ta hand om hennes ekonomi. Hittade undangömda räkningar, av vilka en del gått till inkasso. Nu tror jag att jag har betalt och rett upp allting, men hon är helt pank. Har inte en krona.

Det har också hänt en del positiva saker detta år. Till exempel resan till Skottland i våras. Ett fantastiskt trevligt land. Jag lärde mig att dricka whisky i Skottland, vilket jag aldrig tidigare kunnat. Men nu har jag blivit något av en kännare faktiskt.

I höstas hände sen det helt otroliga, att jag fick ett erbjudande om att arbeta som vårdplanerare i kommunen. Det är det bästa jobb jag har haft. Det är så fantastiskt att kunna se till att svårt sjuka och utsatta människor får den vård och omsorg de har rätt till.
Det är bara en projektanställning, men jag hoppas innerligt att det blir en fast tjänst. Alla verkar övertygade om jag är rätt person på den här platsen, då jag älskar att fixa och trixa och planera.
Jag får också så otroligt mycket tacksamhet tillbaka, från mina "kunder", att jag faktiskt blir helt fulltankad med energi på jobbet.

Sen kommer jag till något, som är bland det största som hänt mig. Jag har fått så mycket vänner genom bloggen. Det är mäktigt, hur nära man kan komma varandra utan att aldrig träffas.

Ja, det är mitt år. Det får läggas till handlingarna som ett helt klart godkänt år.
Gott nytt år!

15 kommentarer:

Susjos sa...

Gott Nytt År önskar jag dig Imse!!!!
Varma Kramar ♥
Från Susjos

Pockethexan sa...

Gott slut o ett gott nytt ÅR!

<;D

Osloskånskan sa...

Världens bästa nyårskram till dej! kram!

Helena sa...

Visst är det lite av ett bokslut med nyår. Men också en härligt fräsch nystart! Det är tur att man inte vet vad som väntar... Man skulle aldrig orka med vetskapen. Men gott att kunna väga det mot allt positivt och se att summan av och ont och gott ändå oftast är konstant!
Ett gott slut och ett gott nytt år till dig, Imse!
Kramen från Helena

H C Barregren sa...

Nästa år blir ett toppenår!

Marie ♥ sa...

Gott Slut & Gott Nytt ÅR !
<♥> och kram från mig ...

Lallis - liv och leverne sa...

Gott Nytt år, vännen!
(har sagt det innan, men säger det igen)
Verkligen!
stor nyårskram från mig.
/Lallis

Anonym sa...

En sån fin sammanfattning. Jag önskar dig ett riktigt gott och glädjerikt nytt år.
Kram från Farmor K

Znogge sa...

Ömsom vin, ömsom vatten men ett positivt slut får man väl säga!

Kramar och ha en fin nyårsafton!

Humlina sa...

Ett Nytt Gott Spännande Livsår med massor av överraskningar och inre upptäckter Önskar jag dig med stooooora varma NYÅRSKRAMAR

Vicke sa...

Jag hoppas att du får en fin start på det nya året nu.

Marie-Louise sa...

Gott Nytt År till dig också och god fortsättning på det nya året. Kram!

Helga - precious sa...

God fortsättning på det nya året!

Visst får man härliga vänner genom bloggen som stöttar och pushar...

Kramar från Helga!!

Charlotte sa...

En God Fortsättning på det Nya Året!

Visst är det helt fantastiskt, otroligt att få så fina vänner genom en blogg?! ;-)

Många varma kramar!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag gillar verkligen de är återtankarna hos er alla och det har varit så kul att få följa allt det som hänt under året. Trots att du haft en del tråkiga händelser och sådant som du gärna fått vara utan.

Hos oss är det inte bara bokslut över året som ska göras utan även de riktiga boksluten ska börjas ta itu med, inte fullt lika roligt men jag har allt under kontroll och då blir jobbet inte så stort.

Det här med dig och hund har verkligen etsat sig fast hos mig och jag har fortfarande ingen lösning på det åt dig.

Den skotska whiskyn. "Storebror" har börjat dejta en skotsk tjej och har kanske fått börja träna på det där med whisky (och kalkon)

Hoppas att det blir lika trevliga och underfundiga stunder här under 2010. Ha en fortsatt bra nyårsdag.