tisdag, maj 18, 2010

Våld, våld

Att en hop människor med våld, ger sig på en professor under en föreläsning på universitetet, leder ofrånkomligt till tankar och funderingar om hur vårt samhälle har förändrats.

Tankar om att det numer finns krafter, som är beredda att tulla på vår rätt att ha åsikter och på vår rätt att framföra dessa.

Och det är inget harmlöst tullande, som det är frågan om, utan det är aktiviteter som är menade att bringa stor skada.

Dessa våldsbenägna människor ska inte få diktera vårt tyckande, vårt tänkande och vårt kännande.
I vårt land är det den svenska lagstiftningen som måste vara gällande.

10 kommentarer:

Bibban sa...

Punkt slut och amen;))

gladmymlan sa...

japp och dajm! blir ju mörkrädd!

Polargrevinnan sa...

Ja, visst har samhället förändrats.
När man tar till våld för att man inte gillar saker, då har det spårat ur.
Lars Vilks ville testa var gränsen går när det gäller yttrande- friheten. Det har han gjort och meningarna är delade - sen kan man slåss i debatten - utan handgripligheter. Sista ordet är inte sagt i den här affären.
Sen har jag svårt att förstå den sortens konst som bara orsakar splittring - vad är det man vill med konsten?
Ha en fortsatt bra vecka.
Kram Viola

Znogge sa...

Under all kritik. Men det faller tillbaka på dem som använder denna sortens metoder. När orden tar slut tar man till våld...

ingersord sa...

Håller med Znogge, mera ord till folket! Skippa våldet!

Brandon Lee sa...

Rätt att ha åsikter, som i yttrandefriheten? Att kränka och såra enbart i syfte att göra det?
Att försöka bli någon eller något genom att spotta på andras tro utan några som helst sakliga argument? Ok,.då måste det gälla samtliga, vad sägs om lite judeskämt, skämt om sexuell läggning osv? Arbeit macht frei skylt som en alternativ rondelhund?
Hur får man plats för 13 judar i en WV bubbla? 2 fram, 3 bak och resten i askkoppen. Inte kul? Kungafamiljen är en patetisk samling efterblivna dyslektiker från andra sidan av Köping? Kul?
Alla Svenska män är rövknullande bögar, och alla Svenska kvinnor är bisexuella eller flator som älskar att slicka mus? Kul? Alla samer är snedögda jultomtar som sätter på renar? Kul? Var i ligger skillnaden mellan verbal och fysisk våld? Gör verbal våld mindre ont?
Nej du zvammel, Vilks är bara en patetisk liten rondelhund som desperat försöker vara någon genom att gapa stort,. för att sedan gömma sig bakom Säpos nazistpack när det hettar till, en vuxen man med en 5 årigs trotsbeteende, en skämtfigur som spikar ihop brädor och kallar det för konst,.lägg idioten på sin brädhög och sätt eld på det,.en riktig vikingabegravning för en stor Svensk hjälte och förebild. Amen.

imse sa...

Brandon Lee: Dina åsikter om bögar, judar etc skiter jag fullständigt i, men du ska tamejtusan ha rätt att tycka så!!

En föreläsare på universitetet ska INTE utsättas för våldsattacker under en föreläsning.

Lars Vilks konstverk har jag ingen åsikt om, jag är ingen konstkännare.

Pia sa...

Han ska få yttra sig om vad han vill.. sen är det ju inte sagt att alla måste hålla med honom!

Brandon Lee sa...

Inte mina åsikter, utan en medveten, meningslös provokation Ala Vilks, i hans fall ang islam enbart i syfte att skapa rubriker
om honom själv,Vilks är en otroligt mediakåt liten stackare utan liv. Att man sedan anlitar honom som föreläsare på ett universitet säger en hel del om det faktum, varför de Svenska studenterna numera klarar sig så dåligt i internationella jämförelser, nivån hos lärare sätter nivån hos elever. Man kan nog lugnt påstå, att Vilks som islamkännare är av samma dignitet som de sk "Ryssland och Balkan experter" som så flitigt luftar sitt kunnande på TV, människor som aldrig har satt sin fot varken på Balkan eller i Ryssland. Att smäda och smutskasta utan kunskap i ämnet man talar om är för mediakåta nollor som Vilks, och har absolut ingenting att göra med yttrandefrihetens principer, att skoja om något är en sak, att smäda är något helt annat. Amen.

messan sa...

Än så länge har våld aldrig hjälpt...och så kommer det alltid att vara.
Kramen