måndag, maj 24, 2010

Nytta o nöje

Igår var det så dags för konserten med stort K!
"Kör för alla", Caroline af Ugglas och Uno Svenningsson tillsammans på Berwaldhallens scen.
Vi var där en timme före start, för att hinna repetera med Uno. Den timmen gick rasande fort och plötsligt stod vi där öga mot öga med en fullsatt konsertsalong.

Det var hur spännande och roligt som helst. Sångerna satt som berget och både Uno och Caroline var inspirerade och gjorde ett suveränt jobb. För att inte tala om hur duktiga vi i kören var. Och det är lätt att bli duktig, med en sån fantastisk körledare. Hon peppar och öser beröm över oss. Har energi för tusen.

Och bara en sån sak, som att hon tejpat fast axelbanden på sin klänning med silvertejp, gör att man älskar den lilla människan.

Sen gav konserten ett rejält klirr i kassan för Stadsmissionens barn- och ungdomsverksamhet. Alla intäkter från Uppsalakörens konsert och Stockholmskörens två konserter gick oavkortat dit. Även vi i körerna, Caroline och musikerna hade fått köpa biljetter.

Så här kan vi prata om att förena nytta med nöje.

9 kommentarer:

Uffematten sa...

Härligt att allt gick bra!!! Önskar att jag hade kunnat vara en i publiken, det måste ha varit en enorm upplevelse att se och höra!

ingersord sa...

Caroline är BRA och silvertejp är oumbärligt!

Znogge sa...

Vilken härlig upplevelse och så kul att det gick bra. Lite klirr i kassan dessutom gjorde väl inte saken sämre!

Kram

Susjos sa...

Åh vad jag önskar att jag varit där!!!

Frogprincess sa...

Å vad roligt det låter. Jag kan tänka mig att det var en stor upplevelse!!!

kloktok sa...

Hi, hi... tejpa fast klänningen med silvertejp! Genialt!:-D

HA det gott.
Fridens & kram

mimmione sa...

skönt att det gick bra, har du varit med i globen, det är också en häftig upplevelse har varit där två gånger och sjungit häftigt

Avsändare Margareta sa...

Underbart att det finns sådana människor fortfarande.

Marianne Johansson sa...

filosofie doktorn hade många kloka ord att säga - beträffande lars vilks så har jag upplevt en mycket lugn och sansat tillställning med honom - det var i frölunda kulturhus den 30 augusti 2007 - han och professor sven-erik liedman - talade om konst och yttrandefrihet - i auditoriet fanns alla möjliga - även männniskor med islam som tro - detta hindrade inte att det gick mycket lugnt och sansat tillväga - faktiskt bildat - om man kan använda ett sånt ord - även människorna med islam som tro fick via mick säga sin mening och blev visade respekt - tråkigt att utvecklingen har gått så snett sen augusti 2007...