fredag, maj 21, 2010

Snällast

Ikväll står ett restaurangbesök på programmet. Med mina pensionerade f.d. kollegor. Vi brukar ju gå ut och äta sisådär en gång varannan månad. För att hålla kontakt och skvallra lite.

Dessa damer lever ett intensivt liv. Jag förstår inte hur de hinner att vara pensionärer? Den ena damen går faktiskt fortfarande in och jobbar, fast hon till hösten fyller 70 år.

Men idag träffade jag en 90-årig man, som envist hävdade att han blir yngre och yngre. Jag är nästan benägen att tro honom. En mer positiv och levnadsglad människa får man leta efter. Och någon hjälp i hemmet var det inte tal om.
Lev idag, sa han, för morgondagen vet vi inte om vi har. Så sant så.

Igår begravde vi kära svärmor. Det blev en mycket fin och framför allt ljus ceremoni. Med mycket vacker musik.
Vad som hela tiden kom fram, var hur otroligt snäll hon varit. Och det var faktiskt hennes mest utmärkande drag. Hon var så snäll, en riktigt genomgod människa.

Hon har en hel drös med barn och barnbarn. Och fem barnbarnsbarn. Varav de två yngsta, fröknarna Meja och Agnes också deltog på begravningen. Några månader gamla och knappt en tvärhand höga.
Hela bunten tycks för övrigt ha ärvt svärmors snällhet.

Nu ska denna dam, som också är rätt snäll, fräscha till sig inför kvällens uteliv.

4 kommentarer:

Åsa! sa...

Så skönt att begravningen blev ljus och fin!
Nog är det så att många gamla människor lever ett mycket rikt liv. Det är lätt att glömma bort det när man jobbar på ett äldreboende som jag gör och möter många som är svårt sjuka.
Hoppas du får en finfin kväll!

Charlotte sa...

Underbart med en sån stor familj!
Skönt att begravningen blev fin, ett fint minne för alla.

Ha en riktigt kul å trevlig kväll .

Kramar!

Znogge sa...

Så skönt att begravningen blev ljus och fin. Hoppas nu du får en härlig och avkopplande kväll!

Kram

Susjos sa...

Låter som en trevlig begravning trots allt! Hoppas du hade en trevlig kväll,och laddar för fullt inför morgondagen!!! kram!