fredag, januari 07, 2011

Grattis!

Grattis Pappa på födelsedagen! Hoppas att du har ett trevligt kalas, där uppe i himlen. För du gillade ju kalas och festligheter. Musik älskade du också, precis som jag gör. Din radio stod alltid på.
Så jag tror att det är musik och sång där uppe idag. Sen drar du nog några roliga historier. Sinnet för humor, har jag med all säkerhet fått av dig.

Din stora näsa, fick jag också. Du var så stolt över din. Med ditt mörka hår såg du sydländsk ut. Det var du så mallig för.

Övertygad ateist, var du. Där skilde vi oss åt, ty jag har alltid varit en sökare.
Sen tyckte du om ord och poesi. Precis som jag gör. Din favoritpoet var Bo Setterlind. Som du också träffade ibland, i och med att ni bodde i samma stad och han ibland besökte din arbetsplats.
Du sa många gånger att du önskade att alla kristna skulle vara så som Bo var. För du tyckte att han var en god och öppen människa. Du hade svårt för inskränktheten, som du tyckte att den kristna kyrkan bestod av.

Din borgerliga begravning blev också en slags hyllning till din favoritpoet, eftersom jag valde ut några av hans texter, som lästes under akten.

Något som satt stor prägel på mig är dina berättelser från krigstiden och den glädje alla kände när det blev fred.
Din yrkesbana inledde du som militär. Fortsatte så ända fram till din pensionering. Jag tror att du såg din yrkesroll, som en fredsbevarande uppgift.

Cancersjukdomen fick dig i sitt grepp, endast något år efter pensioneringen och du gick bort alldeles för tidigt.
Du hann i alla fall känna glädjen över dina två barnbarn och du fick några fina år med dem.

Jag drömmer ofta om dig. Senast inatt faktiskt. Jag vet inte vad drömmarna vill säga, men jag antar att de speglar min saknad.

Du borde ha varit kvar här. Hos mig och pojkarna. Följt deras skolgång, tittat på när D spelade fotboll eller när A var med på klättringstävlingar. För sport tyckte du mycket om.

Jag hoppas att det finns idrott där du är nu. Att du kan få lyssna på musik och dansa. Och att du på något sätt har lite kontroll på vad som händer oss här nere.

15 kommentarer:

Pennelina sa...

Fint skrivet :-)

Kram från mig <3

Nonna sa...

Säkert har han en underbar födelsedag hos Ljusfolket. Tänk bara vilka som är där, Tage D o Martin Ljung med sin humor, Evert Taube, Monica Zetterlund o hela Kasinogänget samt många fler härliga musiker, Tage Erlander, Gunnar Sträng o Gunnar Hedlund härliga gubbar med sunda politiska åsikter och humor i bagaget..hur skulle han kunna ha tråkigt.??
Bo Setterlind skrev så mycket fint så de har säkert diktstunder också.
Sen ser han till dig och hjälper dig från sin sida, han finns bredvid dig och brer sina vingar över dig då du är ledsen...
Sköt om dig! Nonna

imse sa...

Tack ska ni ha!
Nonna, vilken tröst du ger mig!

Caja sa...

Men åh...blir ju alldeles tårögd när du skriver så vackert om din pappa. Kärleken var stor det märks. Jag tror att med detta inlägg så fulländade du hans dag där han är!

Varm kram/caja

Lena sa...

Vackert du skriver om din pappa . jag önskar att jag hade kunnat göra det om min far... Han valde alkoholen före sina barn,

Znogge sa...

Så fint om din pappa. Verklig kärlek.

Gunnar sa...

Grattis till Din pappa! Klart att han sitter där och har det bra när han blickar ner.
Tomheten när ens föräldrar är borta går aldrig helt över men för mig är det nu mer av vemod än sorg. Och det är en tröst att dom trots allt finns nånstans där.

Åsa! sa...

Så fint skrivet om din pappa. Det finns människor man aldrig slutar sakna.

Charlotte sa...

Ett stort grattis till din far.
Tänk vilken tur han hade trots att han var tvungen att gå bort alltför tidigt, han har en underbart fin dotter!

Varm kram!

Jerry sa...

Han finns vid din sida. Drömmarna är ett bra tecken på det. Fin text om din pappa.

Vicke sa...

det var en fin text till din pappa, ha en fin dag nu

ingersord sa...

Underbara tankar...
Ett fint arv fick du med dig!

Pia sa...

Åh så vackert skrivet om och till din pappa!!!
Jag är övertygad om att våra pappor har "the time of their lives" däruppe.. Inga sjukdomar, bara glädje. Och dessutom är jag fullständigt övertygad om att de är med oss, hela tiden!
Kram vännen!

Bibban sa...

Så fint du beskriver din pappa, jag blir så rörd:)
Kram

Helga sa...

Fantastiskt fint tänkt och skrivet...