onsdag, januari 19, 2011

Där har du fel!

Staffan Heimersson spyr ut sin galla över fenomen som facebook och twitter, i den här artikeln. Han har en riktigt avog inställning och påstår att vi som använder dessa sidor, gör det för att vi vill bli som Paris Hilton eller Osama Bin Laden! Och att det vi skriver är skit! Och att det rent av är livsfarligt att ägna sig åt dylika obskyra internetsidor.

Det gör mig lite upprörd att han är så tvärsäker i sina bedömningar. Och att han i det närmaste idiotförklarar oss som gillar att hänga på dessa sidor.

Jag har aldrig haft någon dröm om att bli miss Hilton, än mindre bli en Bin Laden. Däremot tycker jag att det är fantastiskt roligt att jag har så många vänner, som jag kan dela tankar och funderingar med, både på bloggen och på de andra sidorna.

Att många av oss aldrig har träffats och förmodligen aldrig kommer att träffas, har i sammanhanget en underordnad roll. Djup vänskap kan uppstå ändå.

Sen tycker jag också att man faktiskt tränar upp sin sociala kompetens, när man umgås över nätet. Likväl som man gör när man träffar vänner i verkliga livet.
För vänner är vänner, oavsett var, hur eller när man umgås!

10 kommentarer:

Znogge sa...

SH har inte riktigt klart för sig men jag är inte förvånad. En viss jan Guillou har uttalat sig på liknande vis om bloggar...

Kram

Lena sa...

Du har helt rätt, vissa män ska bara hålla tyst. De tror att de vet, kan allt - det är bara att ignorera dem så blir de sa småningom betydelselösa. Det värsta som kan hända dem - att ingen bryr sig! Vänner/bekanta på nätet har hjälp en flera gånger att överleva nätter och annat otrevligt - de är ovärderliga, vilket dessa herrar inte är!

Å sa...

Det finns alldeles säkert dom som vill bli kända genom sina bloggar liksom det finns de som vill bli kända genom sin musik eller sin skådespelarkonst eller något annat. MEN jag är ganska övertygad om att de flesta av oss bloggare bara vill uttrycka oss i ett sammanhang som för oss är meningsfullt och att ha ett positivt utbyte av varandra. Kanske till och med hitta vänner för livet.... Så jag tänker blogga på, jag tänker gå in på facebook när jag känner för det, så det så!

Kram,
Å

gladmymlan sa...

Och jag håller mä:-)
det handlar om så mycket mer än att bara " känna ett inre tvång att tala om för alla att man dricker kaffe" typ..
Bloggandet hjälper, många. Man kan alltid peppa någon som har en jobbig dag, genom en liten kommentar, något man aldrig direkt gör i verkliga livet.. För man veet inte ens om nån har en pissdag, eller inte.
Vi människor har ju en förmåga att ta fram " the happy fejs" när man träffas, jag gör själv det, om och om igen. Medans bloggen kan tala om en helt annan sida än den" påklistrade".
Så ja, han har fel:-) vi har rätt) gonatti!! O kram!

Cici sa...

Tänk så fel dom kan ha de där kloka gubbarna!

Åsa! sa...

Bakåtsträvare kallar jag sådana människor. De har alltid funnits och kommer alltid att finnas.

Helena sa...

tittade in på din blogg, trevlig läsning.
Heimersson verkar inte har riktigt "koll",
Kram

Kim sa...

Där sa du ett sanningens ord!

Susjos sa...

Yes box alright!!!

Nisse sa...

En del, har kanske, vad ska vi säga, ont i själen. Kanske är de också s.k. taskigt vaggade, vad vet jag. Men ut i någon form kommer det...

Kramar!