lördag, oktober 03, 2009

Rena rånet

Det blev åter igen en mycket rolig körafton. Jag är full av beundran inför Caroline af Ugglas otroliga musikalitet och förmåga att få människor att prestera och ha roligt. Hon är ett fenomen!
Det ska också bli jättekul att se hennes kör i Körslaget.

Idag har jag provat ut nya glasögon. Bågarna fick jag åldersrabatt på, så de kostar mig bara en dryg femhundring. Men glasen....ojoj vad dyrt! Rena rånet!

Dessvärre har jag inget val. Jag har alla möjliga fel på ögonen och jag måste ju kunna se. Tack och lov förändras inte synen lika hastigt, som när jag var yngre. Då fick jag byta glasögon minst vartannat år. De nuvarande har jag faktiskt haft i tre och ett halvt år.
Men att det ska vara så ruggigt dyrt!

Så nu blir det inga nya shoppingrundor. Utan det får bli cykeln ner till tjurhagen istället.
I min iver att hitta nya hobbysar, när jag inte längre kan få ha hund, är tjurskådning och körsång definitivt något av det trevligaste man kan ägna sig åt.

8 kommentarer:

Helena sa...

.....men gott att ha glasögoninköpet gjort! Men håller med! Orimligt dyrt brukar det vara!
Ha en gooo helg! Kramar

kloktok sa...

Tjurskådning? :-) Det lät trevligt, lite tjuren Ferdinand...
Sköt om dig 6 ha det gott.
Trevlig helg.
Fridens & kram

Znogge sa...

Visst är det dyrt med glasögon! Precis som du säger kostar inte bågarna så mycket men glasen... Det kostar att vara klarsynt numera :-)

Kram!

Bitte sa...

Måste jag med,inom en snar framtid.Mer och mer behov av *läsisarna*...suck.Det kostar,rena rånet ju.Körslaget,missade det,somnade lite i soffan som vanligt,tusan oxå :/

Anonym sa...

Håller fullständigt med dig då det gäller glasögon. Har också köpt nya och det blev ett stort hål på konto. Men utan glasögon är jag handikappad. Får inte ens köra bil utan.
Jag tittar nog också på"Körslaget" i kväll. Om det inte blir någon väldigt intressant person i "Här är ditt liv".

Ha en fortsatt skön hösthelg.
Bloggkram från Farmor K

Anonym sa...

Jag har fått skratta mycket ikväll och nu skrattar jag igen. Tjurskådning, det låter verkligen lite udda och fantastiskt trevligt. Du vet, jag som bara skriver om naturen har inte gjort annat på ett långt tag nu och så lär det bli ett tag framöver.

I morgon hoppas jag att jag får någon typ att djurskådning, får se vad som händer.

/Avsändare Margareta

Anonym sa...

Jag ska och syntesta mig på tisdag. Jag har ju linser och de blir en del problem när jag ska läsa och sitta vid datorn. Därför blir det nog att beställa ett par specialare som jag kan ha "ovanpå" linserna när jag ska läsa och vara bloggare bl.a. Det blir lite dyrare glas tror jag men då har jag ju dem ett tag framåt i alla fall. Vår syn förändras inte lika mycket ju äldre vi blir, förhoppningsvis. Hoppas att jag också får åldersrabatter. Är inte säker om min optiker går under den kedjan, måste kolla.

/Avsändare Margareta

Pia sa...

Jahaja.. det är åldersrabatt bara på bågarna och inte på hela paketet.. Näe, det hade jag ju faktiskt kunnat räkna ut att det INTE skulle vara.. Så puckad jag är!! Hahahahaha...
Men hoppas du får se trevliga saker med de nya glasögonen!! ;o)