onsdag, oktober 14, 2009

När utseendet är viktigast

All heder åt Sarah Dawn Finer, som törs ta upp och diskutera ett så känsligt ämne som utseende, i TV-rutan.
Sarah, som har en gudabenådad röst, är vacker som en dag och har karisma som få, är precis som vi andra, rädd för att inte duga.

Vi lever i en tid med extrem utseendefixering. Främst bland de unga. Titta bara på alla framgångsrika bloggare i 17-årsåldern. De ser likadana ut. Och efterapas av mer eller mindre alla ungdomar.

Det kan inte vara lätt att vara ung idag. Man kan sannerligen vara glad över att man har den tiden bakom sig.

Tänk så här, man har en fantastisk röst så som Sarah har, men ändå känner man att det inte räcker till? Att man inte duger.
Hade hon varit en bättre artist om hon hade vägt 49 kg och haft vitblonderat hår? Nej, skulle inte tro det.

Det är ett allvarligt fel i ett samhälle som fostrar folk att tro att utseendet är det som betyder något.
När istället våra inre egenskaper borde vara den största framgångsfaktorn.

17 kommentarer:

Znogge sa...

Håller med dig till 110%! Hon sjunger otroligt bra och har verkligen utstrålning! Skam vore det om hon inte dög.

Anna sa...

Jag gick i samma skola som Sarah och hon har (i mina ögon) alltid varit snygg. Och trevlig. Och fantastisk fantastisk röst!!!

Tant Brun sa...

Håller med igen !! solklart:)

Gunnar sa...

Hej
Ja det är bra att nån tar upp detta. Hon har verkligen begåvning som räcker långt utan yttre skönhet (som hon ju också har)

Veiken sa...

AMEN! Vad är det vi håller på med i det här samhället. Kram

bildgatan sa...

Jag håller med alla andra och dig när det gäller att "alla" tjejer bland bloggare ser likadana ut.

Vitblonderade, eller svart och mycket urringningar i presentationen, tycker att det är lite obehagligt, med tanke på vad och vilka som finns ute på nätet.

/Avsändare Margareta

Lilla My sa...

Sarah är vacker och sjunger gudomligt, tycker jag också... och idealet med skinn och ben förstår jag inte, en kvinna/tjej ska väl ha former.
Och alla andra tjejer även utanför bloggvärlden ser likadana ut,tycker jag...(men det kanske vi gjorde också?.. med våra träskor och gul&blå jeans...m.m)
Det är riktigt roligt med de tjejer som vågar vara annorlunda.

Kram kram...♥

Pinglan sa...

Bra inlägg!

Jag tycker det borde tutas i de unga att det är det inre som spelar roll och att utseendet har mindre betydelse. Ungdomarna är värda mycket mer än den här utseendefixeringen och vikthetsen.
Ha en fin dag!

Bloggsvar: Det är (nästan) grönt ljus för mig att fortsätta arbeta).

Nonna sa...

Men det är inget nytt Imse...vi svalt ju nästan ihjäl för att se ut som Twiggy, så vi var nog inte bättre, medieutbudet var bara mindre..men så klart är det ju vansinnigt att vi inte värderas för dem vi är i själen utan låter enbart "utanskriften" styra våra bedömningar.
Vi får börja jobba med det ALLIHOPA så kanske det blir bättre på sikt!
Kram Nonnna

Lilla My sa...

Vad hade du för modell på kamera ?
Jag har gjort ett litet tillägg i vitbalansinlägget !
Kram..

Humlina sa...

Glömmer aldrig mitt möte med en stoor kvinna. Stor både utanpå och inuti. Hon kom vägen fram och signalerade med hela sig att: jag gillar mig själv..jag gillar att leva..jag gillar hela min kropp.
Hennes utsrålning var enorm. Eftersom jag är en vetgirig person frågade jag henne om hon alltid haft denna tillit till sig själv. Vilket hon inte haft utan fått arbeta med på olika sätt.Ja så då delade vi med varandra vars och ens erfarenheter och kom fram till att Om vi låter bli att överlåta till andra att bedöma och sätta betyg på oss, utan lär oss att tycka om oss själva så som vi ser ut och är just nu..då är chansen stor att man går fram i livet med stolta steg över att man är just den man är... som denna härliga kvinna gjorde. Ha det gott alla tjejkvinnor..

Ystrasystra sa...

Jag gillar Sarah ännu mer efter att jag såg henne på Kattis & co! Fantastisk röst och med ett vackert inre OCH yttre!
Heja Sarah!

Åsa! sa...

Jag tror det är skillnad på vilka kretsar man rör sig i, både som vuxen och ungdom. Det finns många ungdomar vänder ytligheten ryggen.

messan sa...

Tack snälla du!
Det är hemskt vilket ideal vi har.. Hon sjunger som en gud och är underbart vacker tycker jag. Sorgligt att vi ska tänka att vi inte duger för det gör vi ju allesammans-
Kram

fashionhaggan sa...

jag håller helt med dig. Alla unga tjejer idag lider av mer eller mindre ätstörningar.

Pia sa...

Håller med dig.. Jag undrar om hennes röst skulle vara lika mäktig om hon vägde 49 kg?!
Kram på dig!!!

Katrin Biolog sa...

Jag håller med dig! Kul att hitta dig igen efter alla MÅNADER av besvär. Jag tycker INTE om att alla mina länkar med bloggvänner mm bara togs bort från Aftonbladet och har besvär att tom hitta till min egen blogg... Men nu har jag gjort dig till min bloggvän (den första så jag vet inte riktigt vad det är) och ska inte ha problem mer. Hoppas jag!
Ha det gott!