söndag, oktober 11, 2009

Nurse Imse

När vi tittade på "Nurse Jackie" igår, så undrade min man om det är så det går till på jobbet.
"Ja", svarade jag, utan att närmare gå in på några detaljer. Att jag inte hånglar med läkare i förrådet eller stoppar i mig droger, tog han nog för självklart.

Men däremot finns det någon slags bitter humor i mitt jobb. Vi skrattar mycket. Främst åt våra egna knasiga misstag. Till exempel att åka iväg till en patient utan att ta med sig nyckeln eller portkoden. Jag blir vansinnig på mig själv i såna lägen. Men då gäller det att kunna ta det med en klackspark och skratta åt sin egen klumpighet.

Eller som den gången då jag åkte vilse långt ut på landet. Jag hade fått en lapp och en vägbeskrivning. Skulle åka till en helt okänd patient och ge en spruta.
Tyvärr stämde inte vägbeskrivningen, det stod att jag i en liten by skulle följa grusvägen. Det fanns många vägar från byn, men inte en enda grusväg.

Jag ringde till patienten, men fick inget svar. I såna lägen, när en patient inte svarar, tror jag att vi alla som jobbar såhär, föreställer oss det värsta scenariot. Att patienten fallit ihop i en stroke eller ramlat och slagit huvudet i.
Väldigt sällan är det något sånt som har inträffat, oftast har de bara varit på toaletten. Men man är i alla fall förberedd på att möta en obehaglig syn.

Nåväl, jag fick ringa till min man, som fick gå in på internet och läsa upp en vägbeskrivning för mig. Då var det inga problem att hitta. Och patienten hade för övrigt varit ute i trädgården, när jag ringde.
Grusvägen var den lilla vägsnutt, som man skulle följa efter att ha svängt av en lite större väg.

När jag kom tillbaka till jobbet på sköterskejouren där jag jobbar mina helger, mailade jag till chefen och föreslog att bilarna borde utrustas med GPS. Fick sen svar att det inte var aktuellt i nuläget.
Då är det lätt att hålla sig för skratt. Jag påpekade både ekonomiska och miljömässiga skäl, samt tidsåtgången och att andra patienter får vänta i ett sånt här läge. Inget av mina argument köptes.
Jag har tagit upp frågan igen, men fortfarande mötts av samma svar.

Men jag kan i alla fall skratta åt mig själv, när jag tänker på hur jag snurrade omkring där ute på landsbygden. Fin natur och både kossor och hästar att titta på.

11 kommentarer:

Tant Brun sa...

hahaha ja det där känner jag igen, jobbade en tid i hemsjukvården, där man skulle ut på bygden och ge insulin. Ibland när det var becksvart och man inte såg ett dugg. men det är ett härligt jobb, jämfört med det jag har nu. Ute i det fria på ett annat sätt:)
Kram Bibban

Znogge sa...

Skönt att ändå kunna se det humoristiska sidan av saken. Tror det är extra viktigt i ditt arbete!

Selma sa...

Ja, fast ganska ofta kan man bli nästan lika vilse med gps.

amlor sa...

En GPS lät inte som en dum idé. :-)
Nurse Jackie är en himla bra serie tycker jag. Brukar missa den men som tur är finns svt.play.

Ha det gott.
Kram :-)

Charlotte sa...

Jag håller med Znogge...tur att du kan se det humoristiska i "eländet"...

Många kramar!

Susjos sa...

Haha! hej du Nurse Imse! Klart man måste ha roligt i jobbet,med en hel del sarkasm. Annars skulle man inte orka jobba!
Synd att jag missade Nurse Jackie igår,men som sagt,tur svt play finns!
Klart ni ska ha GPS!!!
Kram!

messan sa...

Det borde vara GPS i bilarna...sparar tid och fram kommer man och det är ju alltid bra:)

Helena sa...

HAHA... Ja nog kan vi vara lite detektiver lite till mans i vårt yrke. På mitt jobb har vi en ständigt återkommande "hyrläkare" som till vardags jobbar på Svalbard. Han berättade att när han förr jobbade som distriktsläkare i norra Norge och han var ute på hembesök så trädde patienterna som ville ha hjälp en plastsäck på en pinne vid framfartsvägen. Ville de ha hjälp av en veterinär så var det jutesäck som gällde! Detta var en stund innan mobilernas entré i vår vardag... Lite häftigt tycker jag....

trollpackan sa...

Haha! Ja, det är tur att man kan skratta åt sig själv!
Hmm...fast de skulle ju spara en massa timmar på att utrusta bilarna med GPS...måste ju gå en del tid om man ska vimsa omkring och leta vart man ska...

Pinglan sa...

Det borde ju vara självklart att ha en GPS i era bilar. Iaf en ordentlig karta över distriktet.
Hoppas helgen har varit bra. Ha det fortsatt gott!

Gunnar sa...

God måndag morgon!
Klart att ni skall ha gps! Kostar väl en del men det kan inte vara lätt att finna vägen till alla stugor.
i-)