söndag, januari 25, 2009

Varning för nummer

Nu varnas det igen för en massa bluffnummer. Det rings en signal och sen inget mer. Förhoppningen är att man ska ringa upp det där numret. Bara det att då blir man lätt av med hundratals kronor.

För min egen del kan jag inte förstå att man ringer upp ett okänt nummer som finns på nummerpresentatören. Är det någon som har något viktigt att säga mig, får de försöka senare.

Det är för övrigt ett väldigt ringande på telefonen nu för tiden. Från företag som vill pådyvla mig deras tjänster och varor. Trots att jag är anmäld till NIX-registret. Nu har jag även skaffat skyddat nummer, så vi får se om samtalen avtar.
Vi funderar också på om man inte helt enkelt ska säga upp den fasta telefonen. Det räcker ju egentligen gott med mobiltelefon.

Något annat som också gör mig förvånad, är att på listan med fotografer, som är nominerade till "Årets Bild", finns enbart en enda kvinna. Finns det så få kvinnliga fotografer eller är det inte okey att vara kvinna i detta sammanhang?

8 kommentarer:

Susjos sa...

Ja,telefonen kan verkligen gå varm av okända som ringer. Men jag tycker mej märka att NIX hjälper! Mycket mindre samtal nu.
Och va konstigt,en kvinnlig fotograf?
Ha det gott!

Anonym sa...

Jag tänker som du! Om någon inte får tag på mig och det är viktigt så får de ringa upp igen!
Kram!

Tant Janet sa...

För oss blev det lite bättre med Nix. Innan vi gick med där var jag halvtokig varenda kväll. Det ringde på de mest udda tider. Fredagkväll kl. 21,,,, vem fan vill prata med en säljare då?

Anonym sa...

Det måste ju vara en mycket speciell situation innan man ringer upp ett okänt nummer. Eller är folk så pass nyfikna?
Hade för några veckor sedan ett nummer från utlandet som ringde. Sonen svarade och såg jättekonstig ut. Jag förstod och sade åt honom att lägga på. Det var många som hade blivit uppringda..."Du har vunnit en resa"...
Önskar dig en härlig kväll! kram anna

Ejsans sa...

Fattar inte vad det är som florerar runt. Jag svarade ju, men slängde på när de pratade engelska.
Men tänk på att när du ringer till någon nu så står det också hemligt eller skyddat nummer från dig.
Hoppas dina kompisar svarar. Jag gör det inte längre, utan får ringa runt. Ska göra en överenskommelse hur de ska ringa.

Har du nyligen gått med i NIX, det tar ett tag innan det går igenom. Jag har varit med från början och fått 2 samtal. Jag behöver bara säga NIX så lägger de artigt på.

Nu blev jag osäker, tror inte jag svarat om salvan. Den har jag fått, men nya utslag kommer. Ska kontakta hudläkare (inte hudflängare som jag fick som förslag när jag kastade om bokstäver)i morgon.

Hoppas du haft en skön helg

Kram

Anonym sa...

jag får väl erkänna att jag inte ringer upp missade samtal alls, den som vill ha tag på mig ringer nog igen om det är viktigt...

Anonym sa...

Jag tänkte bara varna att detta nr ringde idag 0025260962203 de har alltså bara ändrat från en 4 till en 3 i slutet av nr!
tack för mig

Christopher Anderton sa...

Dom har börjat med nya saker. Om man svarar (t.e.x på hemtelefonen), så säger en röst "Hej det är Jonas", sedan bryts samtalet. Nummret såg skumt ut (har tyvärr inte det kvar), och meddelandet lät inspelat.

Klart jag inte ringde upp. Jag känner ingen Jonas, och om det är viktigt så får den personen ringa upp igen. Vilket inte så skedde.